Krimi

2 órája

Lecsapott a szén-monoxid: az édesanya talált rá eszméletlen 14 éves fiára

Tiszafüreden egy családi ház fürdőszobájában lett rosszul a gyermek, a vízmelegítőből áradt a szagtalan mérgező gáz.

MW

A kis híján tragédiát okozó mérgezés megelőzhető lett volna, ha a házban van szén-monoxid-érzékelő

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Andrey_Popov

Szén-monoxid-mérgezést szenvedett vasárnap este egy 14 éves fiú Tiszafüreden, a mentők kórházba szállították - írja az MTI az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfői közleménye alapján. 

A közleményben kiemelték, hogy a családi házban, ahol az eset történt, nem volt szén-monoxid-érzékelő.

A gyermek a fürdőszobában elvesztette az eszméletét, az anyja a központi segélyhívószámot hívta. 

A tiszafüredi hivatásos tűzoltók a helyiségben működő gázüzemű vízmelegítő környezetében kimutatták a mérgező gáz egyre emelkedő koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót, illetve a kéményseprőipari szervet. A gyermeket a mentők végül kórházba szállították 

– idézi  Németh Ádámot, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét a Szoljon.hu vármegyei hírportál. A szóvivő kiemelte: a vasárnapi eset megelőzhető lett volna, ha a házban van szén-monoxid-érzékelő.

Forrás: MTI

A szén-monoxid-érzékelők a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jeleznek, így a bent tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést, és értesíthetik a tűzoltókat. Egy ilyen készülék csupán néhány ezer forintba kerül, és évekre garantálja az otthon biztonságát.

A közleményben azt is hangsúlyozták: nagyon fontos, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!