Büntetés

3 órája

Több millióval károsították meg saját drukkerei a Ferencvárost

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága majdnem 24 millió forintos büntetést szabott ki a Ferencvárosra az Anderlecht vendégeként játszott szeptemberi Európa-liga mérkőzésen történtek miatt.

MW

Az FTC szurkolói a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 1. fordulójában játszott RSC Anderlecht - Ferencváros TC mérkőzésen a brüsszeli Constant Vanden Stock Stadionban 2024. szeptember 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Az UEFA közleménye szerint a magyar bajnok csapattagjainak (legalább 6 játékos és/vagy stábtag) "helytelen magatartásáért" kilencezer eurós (3,6 millió forint), a zöld-fehér szurkolók által a stadionban okozott károkért 10,5 ezer eurós (4,2 millió forint), a pirotechnikai eszközök használatért pedig 40 ezer eurós (16 millió forint) pénzbüntetést lesz kénytelen megfizetni. Az UEFA arra kötelezte a Ferencvárost, hogy 30 napon belül vegye fel a kapcsolatot az Anderlechttel a szurkolók által okozott károk rendezése ügyében.

A magyar bajnoki címvédő szurkolóit egy idegenbeli mérkőzésről kitiltotta az UEFA, de ezt a szankciót két évre felfüggesztették.

A Ferencváros az Európa-liga alapszakaszának első fordulójában 2–1-es vereséget szenvedett az Anderlecht vendégeként, majd Budapesten a Tottenham Hotspur nyert ugyanilyen arányban. A harmadik fordulóban az FTC a francia Nice-t fogadja, a következő idegenbeli El-mérkőzése pedig a Dinamo Kijev ellen lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában