Elkezdődött az Ovi Foci Kupa

2019.06.14. 07:00

Tizennégy tagóvoda csapata vesz részt a seregszemlén – folytatás októberben

Közel száz gyermek részvételével tegnap elkezdődött az idei Ovi Foci Kupa. A háromállomásos torna első fordulóján jártunk.

Szabó Szabolcs

A Dunaújvárosi Óvoda Napsugár tagóvodája tegnap igazi élményparkká változott. A műfüves futballpálya mellett számos játékos eszköz várta a fiatalokat.

– A célunk, hogy minél több fiatal tapasztalja meg a mozgás örömét, és bekapcsolódjon a város sportéletébe. Jó a kapcsolatunk az önkormányzattal és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetséggel, az együttműködésükkel sikerült elindítanunk a sorozatot, aminek a mai az első állomása. Tervezünk tornát októberre és Mikulás-napra is. Felhívásunkra 12 városi valamint a rácalmási és a kulcsi csapat nevezett, de várunk további jelentkezőket – mondta a Dunaújvárosi Óvoda vezetője, Gyenes Józsefné. A focitornán ott volt Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára:

– Az ilyen tornákon az eredmény másodlagos. Az a fontos, hogy a fiatalok mozogjanak és megtanulják az alapvető szabályokat. Nagyon örülünk annak, ha valamelyik gyerkőc a focit választja, de ez már az egyesületek feladata. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a népszerű helyi egyesületek és klubok hatékony toborzást végeznek. E torna célja, hogy közösségi élménnyé tegye a sportolás örömét.

 

Tóth Imre, DLSZ a társadalmi felelősségvállalásért felelős elnöke ezúttal sem érkezett üres kézzel.

– Jó látni, hogy a srácok élvezettel játszanak. Bár meglehetősen meleg van, de így is kemény rangadókra van kilátás. Minden résztvevő kap kupát vagy csokoládét, tehát senki nem távozik majd üres kézzel.

Az ovisok focirangadóján ott volt Sztankovics László önkormányzati képviselő is.

– A közelmúltban újult meg a Napsugár tagóvoda és a szomszédos bölcsőde is. Fontos, hogy a fiatalok számára tartalmas programokat szervezzünk és a mai eseményen is több száz ovis vesz részt. Köszönet a DLSZ képviselőinek, valamint a Dunaújvárosi Óvoda munkatársainak a kiváló szervezésért.

Végezetül a rangadókról: a csapatok a hőség ellenére remek és izgalmas meccseket játszottak. Futó játékvezetőnek volt dolga bőven. A torna októberben folytatódik, remélhetően hasonlóan jó hangulatban.

Ügyességi verseny, légvár

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta, nem csak a fociról szólt a csütörtök délelőtt, hiszen két hatalmas légvárat, egy körhintát is felállítottak, s kézművessarkok és ügyességi vetélkedő is várt a gyerkőcökre. – Ilyen melegben természetesen a folyadékpótlásra is figyeltünk, így a kollégák felállítottak egy frissítő pontot is az óvoda udvarán a gyermekeknek. Délután a Napsugár óvodásai is csatlakoztak, így több mint háromszáz gyerkőc mozgott együtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában