különös hobbi

2019.07.15. 10:00

Nekem a bakancs tetszett legjobban

Toronyi Zsolt Jagermeister ajándéktárgyakat halmozott fel.

duol.hu

20190705 Jagermeister relikvia gyűjtő Toronyi Zsolt portré Dunaújváros a srác lakása ZsE DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Még fiatal koromban, tőlem nem sokkal idősebb barátaimnál láttam, hogy a szekrényükön katonás rendben sorakoznak a különböző márkájú, színű és kiszerelésű üres sörösdobozok. Nagyon vagánynak tűnt ez nekem tizenévesen. Az érzés mind a mai napig bennem van.

Napokban megkereste a szerkesztőségünket egy gyűjtő, szívesen megmutatná a szenvedélyét. Toronyi Zsolt Jagermeister ajándéktárgyakat halmozott fel. Első látásra ugyanaz a „hű, de vagány” érzés kapott el, mint fiatalkoromban. Öt éve szerezte meg az első darabokat. Szerelem volt ez első látásra.

Az évek során újabb tárgyakat gyűjtött, növelve ezzel azt a vágyát, hogy Magyarország legnagyobb Jagermeister ajándéktárgy gyűjtője legyen. Jelenleg 80 tárgy tulajdonosa. Nekem a bakancs tetszett leginkább. 30-50 ezer körül mozog az ára.

Már, ha hozzá tud jutni valaki, mert akinek ilyen van a birtokában, az bizony nem akar megválni tőle. A gyűjteményét szeretne még bővíteni, ezért szívesen várja a felajánlásokat. Tervei között szerepel, hogy egy kiállítás keretében mutassa be kollekcióját.

Zsolt barátnője, Zsuzsi nem bánja ezt a hobbit, hiszen jobb erre költeni, mint káros szenvedélyre. Zsolt a barátnője kedvéért otthagyta a kedves faluját, és Újvárosba költözött, így már másfél éve együtt élnek itt egy hatodik emeleti lakásban, amelynek kilátására nem lehet panaszuk, hiszen fákkal buján tarkított erdőcskére nyílik az ablakuk. A gyűjtemény most a szekrénybe kerül (külön szoba kellene annak), Zsolt csak az olvasók kedvéért vette elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában