Kisapostag – Baracs Duna-part

2 órája

Orbán Viktor miniszterelnök ellenőrizte az árvízi védekezést - képgalériával

Szeptember 22-én, vasárnap délelőtt Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a kisapostagi-baracsi Duna szakaszon tájékozódott az árvízi helyzet védelmi munkáinak állásáról.

Horváth László

Orbán Viktor miniszterelnök, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Nagy Attila Kisapostag polgármestere

Fotó: Horváth László

Lapunk munkatársa is a helyszínen járt, aki elmondta, hogy a miniszterelnök megszemlélte a partszakaszon elhelyezett védműveket, meghallgatta Dobó Kristóf, az Országos Vízügyi Igazgatóság árvízvédelmi vezetője, valamint Nagy Attila Kisapostag polgármesterének és Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselőjének összefoglalóját az elmúlt napok történéseiről. Tájékoztatták a miniszterelnököt arról, hogy ezen a szakaszon az ideiglenesen kialakított védművek 500 méteren épültek ki, amelyek 50 ház 150 lakóját védik. A miniszterelnök végül elégedetten szólt a védekezésben résztvevők munkájáról, helytállásáról.

A duol.hu kérdésére, hogy az országjárás során mi a tapasztalat, milyen az összefogás a magyar emberek között, elmondta:

Az ország ilyenkor a dunai árvízi védekezés szempontjából három részből áll. A Budapest feletti, Budapest és a Budapest alatti szakaszból. A bajok tipikusan Budapest felett szoktak jelentkezni. Ott sokkal több emberre van szükség. Ahogy jövünk lefelé, annál jobb állapotban vannak a védműveink. Általában azt lehet mondani, hogy ha baj van, akkor a magyarok jobban összefognak. Sőt össze is kapaszakodnak. Magyarország ezt az árvizet kivédte, sikeresen védekezett. Magyarország ezt meg tudja csinálni

 - zárta szavait Orbán Viktor miniszterelnök kisapostagi látogatása alkalmával.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában