Dunaújvárosban is számos szervezet várja a felajánlott összeget

2020.03.09. 11:30

Eldöntheti, ki kapja idén az adója egy százalékát

Az eddigi évekhez hasonlóan 2020-ban is lehetőségük van az állampolgároknak rendelkezni adójuk egy százalékáról. Dunaújvárosban több szervezet jogosult arra, hogy nekik ítéljük meg az összeget.

Tóth Alexandra

Fotó: pixabay

Az adó egy százalékával 2020. május 20-ig szja-bevallástól függetlenül is rendelkezhetünk. A teljesség igénye nélkül említünk néhány szervezetet, amelyek részére dönthetnek.

Egészségügy

A Szent Pantaleon Kórház 9 alapítványt is jegyez, a többi között a Minőségi Ápolásért, Az emberek egészségéért, és a Szülészet-nőgyógyászatért alapítványokat. A teljes lista adószámokkal együtt a kórház honlapján megtekinthető, a cél pedig magáért beszél: a támogatók a betegek mielőbbi teljes gyógyulásához és az egészségügyi dolgozók munkájának megkönnyítéséhez járulnak hozzá.

Csak a városunkban több mint száz szervezet és alapítvány található

Szociális szervezetek

Elesett, beteg vagy épp fogyatékkal élő segítő szervezeteink zömének talán egyetlen bevételi forrása az szja 1 százalék. Szociálisan érzékeny embertársaink, ha gondolják, támogathatják a Mozgáskorlátozottak Együtt, Egymásért Egyesületet, a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesületet, az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületet, a Jószolgálati Otthon Közalapítványt vagy a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületét.

A hagyományos, papíralapú felajánlás még mindig működik, de modernebb, gyorsabb és praktikusabb ügyfélkapun át rendelkezni
Fotó: Pixabay

Állatvédelem

Az állatok védelme sokunknak szívügye, a menhelyek, civil szervezetek viszont többnyire minimális összegből kell, hogy gazdálkodjanak. A Dunaújvárosi Állatvédő Egyesület és az Első Magyar Állatjogi Alapítvány számít a segítségükre.

Oktatás, pedagógia

Valamennyi oktatási intézmény, óvoda és bölcsőde rendelkezik alapítvánnyal, amelynek kasszájából tehetséggondozásra, versenyeztetésre, eszközvásárlásra költenek. Figyelemre méltó (néhányat említve) a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány, a Dunaferr Iskola Tanulóiért Alapítvány, Göllner Mária Waldorf Pedagógiai Alapítvány, a Muzsikáló Fiatalok Alapítvány vagy a dunaújvárosi tag­óvodák alapítványai.

Listánk korántsem teljes, egy későbbi lapszámunkban folytatni tervezzük a felsorolást.

Gyors folyamat

A személyi jövedelemadójának egy százalékát három módon tudja felajánlani az ön által kiválasztott szervezet részére. A hagyományos, postai úton történő rendelkezés működik, ám online kényelmesebben lebonyolítható a folyamat. Ha magánszemélyként rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével, vagy az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában