Ismét zakatol

2024.07.23. 13:00

Újraindul a gemenci kisvasút péntektől

Ismét vasúti pályán zakatol a Gemenci Állami Erdei Vasút péntektől, július huszonhatodikától, egyelőre ideiglenes menetrend szerint. A Gemenc Zrt. közleményben ismertette, hogy naponta három dízeljáratot indítanak az erdei vasúti útvonalon - írja társoldalunk a teol.hu.

Duol.hu

Levonult a júniusi árvíz, helyreállt a vasúti pálya, újraindul a gemenci kisvasút. Az Ökoturisztikai Központ is várja a kirándulni vágyókat. Beküldött fotó.

Forrás: teol.hu

A Duna áradása után a vártnál lassabban levonuló júniusi árvíz miatt a vasúti pálya helyreállítása elhúzódott illetve a pálya ágyazata is hosszabb idő alatt száradt ki. A biztonságos üzemeltetés feltételei azonban most már adottak, így újraindulhat a kisvasút. 

Újraindul a kisvasút

A Gemenci Állami Erdei Vasút pénteken ideiglenes menetrend szerint indul újra, tudatta a Gemenc Zrt. Ismertették, hogy Pörböly és Malomtelelő állomások között péntekenként, hétvégente és ünnepnapokon három dízeljárat közlekedik majd naponta. Várhatóan idén augusztus kilencedikén lép újból életbe a 2024-es nyári menetrend, valamint áll szolgálatba ismét a Rezét gőzös. 

Kiállítások, vadmegfigyelő is várja a turistákat 

Az erdőgazdaság Ökoturisztikai Központja teljes szolgáltatásával áll a kirándulni vágyók rendelkezésére.  Az erdei vasút menetrendszerinti járatain túl minden pénteken, hétvégén és ünnepnapon interaktív kiállításaival, ingyenesen igénybe vehető parkolójával, játszótérrel, a közeli vadmegfigyelő erdei állataival, büfével és vizesblokkokkal várja a turistákat.

Forrás: teol.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában