2024.09.09. 19:00
Halászléfőző versenyen jártunk Adonyban
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap
Üdvözlöm önöket, a baloghtomi vagyok!
Szerencsés vagyok, mert ismét egy különleges eseményen jártam. Ez volt a III. Adonyi Halászléfőző Verseny, amit csodálatos környezetben, az ottani Kis-Duna Kőgátjánál rendeztek meg. Az, hogy egy már a római korban is jelentős Duna parti településen igazi értői vannak a halászléfőzésnek nem meglepő. Ezúttal azonban a távolabbi régiókból is érkeztek a főzés mesterei. Összesen 24-en mérték össze a tudásukat.
A versenyen a következők léphettek a dobogóra:
Az első helyezést a 19-es rajtszámmal az Adonyi Borászok érték el.
A második az 1-es számú, a Pletser csapat lett.
A harmadik helyen a 13 számú Pereputty nevű csapat végzett.
A következő percekben bemutatom rendezvény különleges embereit, a főrendezőt, aki a bogrács mellett is remekel, a zsűri elnökét, a híres mesterszakácsot, a helyi borlovagrend nagymesterét, aki a társaival a környék legfinomabb borait és pálinkáit ingyen kínálták az érdeklődőknek, és persze a Borrendjük díjnyertes főzőemberét, valamint azt is, aki a legkeresettebb desszerttel állt elő. Alig győztem a tempót, de megérte robogni.
Hallgassanak ki bennünket!
Duol.hu podcast
- Útkeresés a jövőbe! Ezúttal erről beszélgettünk
- Közérthető nyelven a boldogságról - Szily Nórával beszélgettünk
- A Dunaföldvári Poszeidón Vízi Természet és Környezetvédők Egyesületének évadzáróján jártunk
- Bíztató jövő előtt áll a Dunaföldvári Gimnázium?!
- A vendéglátás csúcsán: beszélgetés a Kele csárda pincér mestereivel