Garanciákat szeretnének látni

2024.09.13. 15:51

Hétfőn tüntetést tartanak a vasmű főkapuja előtt

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Magyar Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke azt nyilatkozta a Mércének, hogy hétfőn, 13 órakor tüntetést tartanak a vasmű főkapuja előtt. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Szeretnénk a láthatatlan valakinek, aki tudna értünk tenni valamit, felhívni a figyelmét arra, hogy szükségünk van a munkára, hogy dolgozni kell. Egy álló gyárban sose lesz profit, csak veszteség keletkezik.”

„A gyár gyakorlatilag hónapok óta áll, és most már ki is fog ürülni” – fogalmazott a szakszervezeti elnök, majd az üzem jövőjével kapcsolatban hozzátette, mindenki szívből bizakodik abban, hogy újra lesz acélgyártás Dunaújvárosban, 

de a reménykedést sokaknál leküzdi a megélhetés kérdése.

Azok, akik elérték a határaikat, felélték a tartalékaikat sok esetben más állás után kényszerülnek nézni, különösen igaz ez a fiatalabb kollégákra, akik szeretnének hitelt felvenni, házat vásárolni, családot alapítani, életet kezdeni. Azt még a szakszervezet sem látja pontosan, hogy az elmúlt fél év intézkedései hatására hányan hagyják ott az üzemet, de a létszámcsökkenés eddig is drasztikus volt.

Azzal kapcsolatban, hogy mennyire tartják reálisnak a cégvezetés által novemberre ígért újraindulást, elmondta, már sok mindent hallottak az elmúlt évben, ezért először garanciákat szeretnének látni, amiknek - a szakszervezeti elnök szerint - egyelőre nyoma sincs. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában