Duna

2024.09.17. 19:36

Árvízi készülődés (videókkal)

Balogh Tamás

Nagy Attila Kisapostag polgármestere

Fotó: Balogh Tamás

Kisapostag  

Nagy Attilát, Kisapostagon polgármesterét ezekben a napokban nehezen tudnánk az irodájában megtalálni. Ez az árvízi veszélyeztetés őt és még sok embert, a Duna partjának kritikus szakaszára, a Panoráma út környékére szólította. Ott beszélgettünk.

Árvízi készülődés Kisapostagon 2024. szeptember 17-én a Panoráma út mentén.

Márkli János alpolgármester a Duna áradásainak jó ismerője, aki a saját bőrén is megtapasztalta már a folyó goromba arcát. Ezúttal logisztikai feladatokat és a náluk segítséget vállalók ellátásának megszervezését vállalta magára. 

Dunaföldvár

Az önkéntesekkel beszélgettünk a Dunaföldvári Kajak–Kenu Egyesület Csónakházánál 2024. szeptember 17-én. A Duna áradása (a tetőzés vasárnap estére várható) veszélyezteti a nemrégen felújított épületet. A hívó szóra mindenféle korosztályból szép számban jelentek meg önkéntesek, akik hisznek a munkájuk eredményességében. Ezúttal Soós Zsolttal és Császár Leventével beszélgettünk. Az előbbi a Kele szakácsa és az Aztakeservit egyesület tagja, Levente pedig önkéntes tűzoltó.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában