Elsősegélynyújtás

2024.07.27. 13:00

Pénzügyőrök hősies helytállása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei ismét bizonyították rátermettségüket és elhivatottságukat egy közúti balesetnél. Egy fejsérülést szenvedett sofőrnek nyújtottak elsősegélyt, amíg a mentősök megérkeztek.

Duol.hu

Július 10-én délután Kis Zsolt pénzügyőr százados, Dr. Csendőr Gábor pénzügyőr főhadnagy és Lévai Roland pénzügyőr főtörzsőrmester az M5-ös autópálya mérlegállomásának közelében végeztek ellenőrzést. Egy hatalmas csattanásra figyeltek fel, amely után a forgalom gyorsan besűrűsödött. A helyszínre sietve kiderült, hogy egy 26 éves nő a szalagkorlátnak ütközött, és fejsérülést szenvedett.

A pénzügyőrök gyorsan cselekedtek: egyikük értesítette a mentőszolgálatot, míg a többiek megkezdték a sérült nő ellátását. A sebet fertőtlenítették és bekötötték, valamint a sérült nőt kortyonként vízzel itatták, hogy enyhítsék a sokkos állapotát és segítsenek a légzésszabályozásban a mentősök megérkezéséig.

A mentőszolgálat elismerését fejezte ki, kiemelve, hogy a pénzügyőrök segítsége nagyban hozzájárult az egészségügyi szakemberek hatékony munkavégzéséhez.

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is részt vett olyan képzéseken, amelyek a sérült betegek ellátását támogatják. Ezeket a speciális segítségnyújtási ismereteket a járőrök önként sajátítják el, hogy rendkívüli helyzetekben, akár életveszélyes szituációkban is szakszerűen tudjanak segíteni, legyen szó közúti vagy egyéb munkaterületeken történő bevetésekről.

A NAV Bevetési Igazgatóságának több munkatársa is rendelkezik sérült beteg ellátását támogató, modern képzéssel. A speciális segítségnyújtást a járőrök önként tanulják, hogy rendkívüli helyzetekben is eljárhassanak, segíthessenek, mivel nem csak közúton vagy köztereken, hanem különböző munkaterületeken és gyakran életveszélyes szituációkban is helyt kell állniuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában