Hősök napja

2024.07.01. 19:00

Színes programokkal várták a gyermekeket a Fejér vármegyei rendőrök

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai vasi kollégáikkal együtt az áldozattá válás elkerülése érdekében hasznos tanácsokkal látták el a táborozó diákokat.

Duol.hu

Fotó: police.hu

A két vármegye bűn- és baleset-megelőzési szakemberei 2024. június 26-án – az Erzsébet Alapítvány jóvoltából megvalósuló Hősök napján – a Zánkai Erzsébet-táborban jártak, és színes programokkal várták a gyermekeket.  A több ezer táborlakó megismerkedhetett a rendőrség különböző szolgálati ágaival, feladatival, a bűn- és baleset-megelőzés lehetőségeivel és fontosságával. A szakemberek játékos formában, interaktív módon oktatták az nyaraló gyermekeket a biztonságos életre. Átbeszélték velük a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait, felhívták a figyelmüket a közlekedés során tanúsított fokozott figyelem és óvatosság fontosságára is – olvasható a rendőrség hivatalos honlapján, a police.hu-n.

Fotó: police.hu

A táborlakók ügyességüket kerékpáros közlekedési parkban, továbbá játékos, készségfejlesztő feladatok megoldásával tesztelhették és fejleszthették, valamint kipróbálhatták a sebességmérő készüléket. Sokak várakozásának eleget téve a gyerekek beülhettek a szolgálati autóba és a rendőrmotort is kipróbálhatták. A részegséget szimuláló szemüvegen keresztül pedig megtapasztalhatták, hogy milyen módon változhatnak érzékeink az alkohol hatására.

Fotó: police.hu

Az Élménytáborban nyaralók 10 héten keresztül heti egy alkalommal – szerdánként - a Hősök napja program keretében találkozhatnak nemcsak a rendőrökkel, de a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás és a honvédség és a vízimentők szakembereivel is.

Fotó: police.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában