Fejér

2024.08.12. 09:00

Az ellenőrzött pékségek több mint a felénél súlyos mulasztást állapítottak meg

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér vármegyei ellenőrei huszonnégy pékséget ellenőriztek az online pénztárgépekből érkező forgalmi adatok nyomán, és tizenhárom üzletben állapítottak meg súlyos mulasztást. Az ellenőrzés kiderítette azt is, hogy ezek a vállalkozások a késő délutáni órákban nem minden esetben használták a pénztárgépet - áll a NAV szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Agárdy Csaba

Illusztráció

Fotó: Koncz György

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér vármegyei ellenőrei huszonnégy pékséget ellenőriztek a napokban az online pénztárgépekből érkező forgalmi adatok nyomán, és tizenhárom üzletben állapítottak meg súlyos mulasztást. Az ellenőrzés kiderítette azt is, hogy ezek a vállalkozások a késő délutáni órákban nem minden esetben használták a pénztárgépet. 

A bejövő adatok elemzésekor a NAV Fejér vármegyei kollégái felfigyeltek arra, hogy egyes üzleteknél és pékségeknél 16 óra után feltűnően kevés a pénztárgépi beütés, annak ellenére, hogy ezek az kereskedések sok esetben 20 vagy 21 óráig is nyitva tartanak. Az ellenőrök így különösen azokat az üzleteket vizsgálták, ahol a késői órákban zárnak, azonban a délutáni és esti órákban minimális a nyugtakibocsátás. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában