Rendőrség

3 órája

A vasúti átjárók biztonságát is ellenőrzik

A RAILPOL 8. Rail Action Week nemzetközi vasúti rendőri ellenőrzés keretében hazánkban is 48 órás akció kezdődött 2024. szeptember 25-én, szerdán – adta hírül a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Az akció fő célja a vasúti átjárókban tapasztalható szabálytalan áthaladások megakadályozása, valamint a vasúti vagonok és a működésükhöz szükséges eszközök, berendezések rongálásának elkerülése. Különös figyelmet fordítanak a jelzőberendezések és a közlekedésbiztonsági szempontból alapvető eszközök védelmére, továbbá az utasok tájékoztatását szolgáló rendszerek épségére. Az akció keretében a rendőrség ellenőrzi a belföldi és nemzetközi személyszállító vonatokat is, és kiemelt figyelmet fordítanak az utasok és a jegyvizsgálók elleni jogsértések megelőzésére, illetve megszakítására. Emellett ügyelnek arra is, hogy senki ne próbáljon mozgó vonatokra fel- vagy leugrani. A prevenciós tevékenység részeként hangsúlyt kap a gyermekek oktatása is a vasúti közlekedés biztonságáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában