Ügyészség

2024.09.08. 16:00

Engedély nélkül vitte el az autót

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki jogtalanul használta egy férfi autóját, majd azt egy ismerősével küldte vissza – áll az ügyészség szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Duol.hu

Fotó: Baranyai Attila (MW illusztráció)

A vádirat szerint a sértett egy dunaújvárosi ismerőséhez az autójával érkezett, amelyet a közeli parkolóban állított le. A férfi észrevette, hogy elfogyott a cigarettája, ezért az autó kulcsát odaadta az ismerősénél tartózkodó vádlottnak azzal, hogy hozzon fel cigarettát az autóból. A vádlott annak ellenére, hogy a sértett nem adott engedélyt az autó használatára, azt jogtalanul elvitte. A vádlott Dunaújváros belterületén autózott, amikor egy ismerősétől értesült, hogy keresi a rendőrség, ezért megkérte egy barátját – aki nem tudott arról, hogy a vádlott a járművet engedély nélkül használja –, hogy vigye vissza az autót a tulajdonosához.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában