Tanév

2024.09.05. 19:00

Leendő tűzoltók és szerparancsnokok az iskolapadban

Szeptember 2-án újra megnyitotta kapuit a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, amelynek 2024/2025-ös tanévét 186-an kezdték meg. Az intézményben százötvenhat leendő tűzoltó és harminc leendő tűzoltó szerparancsnok fog szakmai tanulmányokat folytatni – közölte honlapján a katasztrófavédelem.

Duol.hu

Fotó: Molnár Máté KOK

Mint írták a tanévkezdés első mozzanataként a jelöltek a fogadásukat követően átvehették és magukra is ölthették egyenruhájukat. Az első nap nem kizárólag a formaságok jegyében telt; a diákok eligazításon, majd első tanóráikon vettek részt, megkezdve felkészülésüket az előttük álló kihívásokra.

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központban a hallgatókat Ördög István tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont vezetője, valamint Müller Róbert tűzoltó ezredes, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója köszöntötte. 

Ördög István beszédében azt hangsúlyozta, hogy a leendő tűzoltók és szerparancsnokok előtt komoly feladatok állnak: 

Az elkövetkező hónapok során olyan új készségekre és ismeretekre tesznek szert, amelyek nemcsak a hivatásban, hanem az életben is meghatározóak lesznek.

Müller Róbert a képzés jelentőségéről szólva kiemelte, hogy a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ immár évtizedek óta a legkiválóbb szakembereket bocsátja útjukra, akik a katasztrófavédelem kötelékében a legnehezebb helyzetekben is helyt tudnak állni. 

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ falai között a mai naptól ismét a tanulásé a főszerep, ahol a jelöltek fegyelmezett, ugyanakkor támogató környezetben készülhetnek fel arra, hogy a tűzoltó-társadalom tagjaivá váljanak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában