Ügyészség

2 órája

Kabát zsebéből lopott bankkártyát és pénzt

A Sárbogárdi Járási Ügyészség lopás vétsége és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy sportintézmény folyosóján elhelyezett kabát zsebéből lopott készpénzt és bankkártyákat – áll az ügyészség szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Duol.hu

A képen az látható, amint a vádlott kiveszi a pénztárcát a sértett kabátja zsebéből

Forrás: ügyészség

A férfi 2024. január 20-án egy sárbogárdi sportintézményben rendezvényen vett részt, ahol a sértett társaságában tartózkodott. A sértett a kabátját a zsebében lévő pénztárcával a folyosón, a gurulós táskája fogantyújára akasztotta rá, majd visszament a társaságához. A vádlott meglátta a táskára helyezett kabátot, amelynek a zsebéből kivett 120.000 Ft készpénzt, valamint két bankkártyát, majd távozott. A vádlott az egyik dohányboltban vásárolt az egyik bankkártyával mintegy 3.200 Ft értékben, majd az üzemanyagtöltő állomáson egy ismerősének mintegy 5.000 Ft értékben tankolta meg az autóját, majd a két bankkártyát kidobta az autóból. A sértett úgy vette észre a lopást, hogy a vásárlásokról a banktól megkapta az értesítéseket.

Az eltulajdonított készpénzzel a vádlott ismeretlen módon rendelkezett, a kár nem térült meg, a bankkártyák pedig nem kerültek elő.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában