Rendőrség

2024.09.11. 10:00

Őrizetbe vették a Dunaföldváron garázdálkodó férfit

A helyi gyanúsított korábban több lopást is elkövetett, egy közúti igazoltatáskor pedig kábítószergyanús anyagot találtak nála - adta hírül a police.hu.

Duol.hu

Forrás: police.hu

Egy dunaföldvári férfi kihallgatásán elmondta, hogy 2024 júniusában a 32 éves ismerőse elvette tőle a telefonját, és pszichoaktív anyagra cserélte, hogy pótolja a közösen elfogyasztott készletet. Az eset egy beszerző körút során történt, amikor négyen utaztak Ercsibe anyagért. Az út során Kulcson egy lezárt konténerből loptak el egy vésőgépet, majd visszatérve a városba betörtek egy lakóházba, ahonnan okostévét és wifi routert vittek el, hogy pénzzé tegyék azokat.

Július elején a 32 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki három lopás miatt. Korábban is többször összetűzésbe került a törvénnyel; februárban Szigethalmon, amikor egy igazoltatás során kábítószergyanús anyagokat találtak nála, és a gyorstesztje is pozitív lett, kábítószer-birtoklás vétsége miatt indult eljárás ellene.

A kihallgatását követően sem tétlenkedett. Júliusban egy udvarról 14 kg vörösréz hulladékot lopott el, augusztusban pedig egy német juhász kölyköt vitt el, amelyik kiszökött a nyitott kapun. Szeptember elején egy ház ablakán feltolta a redőnyt, bemászott, és ellopott egy vérnyomás- és vércukorszintmérőt, valamint egy törött telefont.

Szeptember 7-én újabb bejelentés érkezett, amely szerint a helyi piacon két férfi hangos szóváltást követően összeverekedett. A beszerzett információk alapján a dunaföldvári rendőrök elfogták és előállították a már korábban is meggyanúsított férfit. Garázdaság és testi sértés miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették és indítványozták letartóztatását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában