Mezőfalváról és Baracsról is indultak segítők

2024.09.17. 11:30

Kisapostag: Várják az önkénteseket az árvízi védekezéshez

Horváth László

Megkezdődött Kisapostagon az árvíz elleni védekezés

Fotó: Horváth László

Szeptember 16-án, hétfő este tette közzé felhívását Nagy Attila polgármester Kisapostag közösségi oldalán, hogy milyen intézkedéseket hoztak a késő délutáni rendkívüli testületi ülésen az árvízi helyzet kezeléséhez, amelyen részt vett az árvíz által veszélyeztetett ingatlanok tulajdonosainak egy része is. A közlemény szerint:

„ A mai napon megtartott lakossági fórumunkon nagy érdeklődés mellett a megjelentek mindegyike elvárja a védekezést és hozzájárul, hogy ingatlanát a védekező erők szabadon használhassák.

Fotó: Horváth László

A fórumot követően testületünk rendkívüli ülésen döntött az árvíz elleni védekezés megkezdéséről.

Mindezeket figyelembe véve várjuk önkéntesek jelentkezését, akik a zsákolásban, pakolásban tudnak segíteni!

 A holnapi (keddi) napra 8 és 18 óra közötti időszakra 10 fő jelentkezését várom a közösségi oldalon közzétett felhívás alá, vagy privát üzenetben.

A további napokra titkárságunkon várjuk a jelentkezők hívását a 06 25 506 580 telefonszámon, vagy emailben a [email protected] email címen.

Kolléganőnk készíti az időbeosztást” - olvasható a közösségi oldalon."

Fotó: Horváth László

A kisapostagi felhívással párhuzamosan Mezőfalva Facebookján is megjelent egy felhívás a helyi önkéntes tűzoltóktól, ami  szintén az árvízi védekezéshez kér támogatást, segítséget.

„A rendkívüli időjárás miatt lehet, hogy a Duna mentén árvízi védekezésre lesz szükség. Ez több napos önkéntes munkát jelent, váltásokban (akár pár óra is segítség is nagyon fontos). Mezőfalva ÖTE készenlétben van, már szervezzük a csapatokat. Kérem, aki hajlandó lenne segíteni, Marcell Takácsnak írjon privát üzenetet! Melyik nap, mettől meddig vállalná a segítséget. A részleteket privátban megbeszéljük. Kaltenecker Miklós, MF ÖTE elnök.”

Az önkéntesek elkezdték a homokzsákok töltését és pakolását Kisapostagon az árvíz által veszélyeztetett területen
Fotó: Horváth László

A baracsi és a mezőfalvi önkéntesek kedden, azaz ma reggeltől már a gáton vannak, a többi segítővel együtt. Elkezdődött a homokzsákok töltése és pakolása.

Fotó: Horváth László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában