Közösen a gyerekekért

2017.12.09. 12:00

Az Év Polgárőr Pedagógusa díjat kapta

Az Év Polgárőr Pedagógusa elismerésben részesült Horváthné Támer Ilona, aki huszonhat éve óvónő, s tizenhat évig vezette a dunaföldvári Eszterlánc óvodát, illetve az összevont Dunaföldvár-Bölcske-Madocsa oktatási intézmény óvodáit.

L. Mészáros Irma

Horváthné Támer Ilona, az Év Polgárőr Pedagógusa, Széles János, a TMPSZ elnöke, Király Gábor, az Év Polgárőre Fotó: amatőr

Az elismerést dr. Túrós András altábornagy, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át Budapesten. Felterjesztőként a Tolna Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Széles János tett javaslatot, hogy a település gyermekeiért végzett munkája elismeréseként Tolna megyében a dunaföldvári pedagógus kapja meg a díjat. Horváthné Támer Ilona tevékenységében a polgárőrökkel való együttműködésnek fontos szerepe volt. Az óvodavezető az elmúlt másfél évtizedben a gyermekek, a játszóterek biztonsága érdekében, egy-egy, az óvodában maradt gyermek hazaszállítása ügyében, vagy egy új csoportszoba kialakításában is szoros kapcsolatot tartott a polgárőrökkel, mert úgy vélte, hogy – különösen a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, családok megsegítésében – összefogásra van szükség.A szekszárdi Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán szerzett óvodapedagógusi diplomával a végzéstől, 1991-tól 2017 augusztusáig Dunaföldváron dolgozott.

Horváthné Támer Ilona, az Év Polgárőr Pedagógusa, Széles János, a TMPSZ elnöke, Király Gábor, az Év Polgárőre
Fotó: amatőr

 

A gyermekek minél szélesebb körű megismerésére és fejlesztésére, a családok támogatására, hatékony módszerek, pedagógiai eljárások alkalmazására törekedett és törekszik – mondja, s hozzáteszi, hogy vezetőként fontosnak tartotta az országos és regionális szakemberekkel való kapcsolat kiépítését, hogy tudásukat, ismereteiket, az új módszereket megismerhessék a helyi pedagógusok. Horváthné Támer Ilona jelenleg Pakson az óvoda német nemzetiségi csoportjában foglalkozik a vegyes életkorú gyermekekkel.Az ünnepségen minden megyéből egy-egy pedagógus kapta meg az elismerést. Emellett az Év Polgárőre és az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetést is átadták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában