TOP-támogatással

2024.01.13. 18:00

A Fejér vármegyei identitás erősítése volt a cél

Fejér vármegyei identitás erősítése térségi szemléletben címmel valósult egy program a Fejér Vármegyei Önkormányzat és az Echo Innovációs Műhely konzorciuma révén, 150 millió Ft Európai Uniós vissza nem térítendő támogatásból.

Duol.hu

A Szomszédünnep elnevezésű rendezvény is ebből a forrásból valósult meg Fejér vármegyében is (fotónk illusztráció)

Fotó: Vajda János / MW

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében fontos törekvés, hogy tudatosabbá váljanak a helyi és térségi közösségek, elterjedjen az öngondoskodó képesség. A tudatos helyi és térségi társadalmak hiányában ugyanis kihasználatlan marad az egyik legfontosabb fejlesztési erőforrás, amely a közösségformálást és a gazdasági kibontakozást szolgálhatná: a helyi és területi identitás. Ezek az identitásminták települési és vármegyei szinten kimutathatóan léteznek az országban, amelyekre építeni szükséges. 

A célok elérése érdekében számos rendezvényre került sor, így többek között „Szomszédünnep” rendezvényekre, „Albensis Szabadegyetem” ismeretterjesztő előadássorozatra, nyári tematikus táborokra, Fejér vármegye hetére a köznevelési intézményekben vagy a vármegyei identitást erősítő térségi rendezvényekre négy helyszínen. A konzorciumvezető Fejér Vármegyei Önkormányzat és az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület, mint konzorciumi partner által a Széchenyi 2020 program keretében megvalósított projekt részeként teljesen megújult a Fejér Vármegyei Önkormányzat honlapja és közösségi oldalai, „Otthonuk Fejér” címen három lapszámmal újság is megjelent a vármegye lakosainak. Elkészült továbbá a Fejér Vármegyei Értéktár listán szereplő értékeket bemutató videósorozat. 

A projekt szakmai zárása a 2023. december 12-i online szakmai konferenciával történt meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában