Rácalmási katolikus hírek

2024.03.30. 10:00

Húsvéti ünnepi szertartás és emléktábla avatás lesz

Rácalmás katolikus közössége egy különleges eseményre készül: húsvét vasárnapján, március 31-én délután 16 órától Szeleczky Csaba plébános hívja és várja a hívőhöz és érdeklődőhöz, hogy vegyenek részt az ünnepi szertartáson.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Az eseményen kiemelkedő vendégek is részt vesznek, köztük a térség országgyűlési képviselője, dr. Mészáros Lajos és Rácalmás város polgármestere, Schrick István. A jelenlétükkel tiszteletüket fejezik ki a hitélet iránt elkötelezett közösségnek és egyben a város fontos kulturális eseményének.

A húsvéti ünnepi szertartás mellett a templom felújításának emléket állító tábla szentelésén is részt vesznek majd a megjelentek. Ez a tábla nem csupán a múltat és az elkötelezettséget idézi, hanem a közösség erejét és összetartását is, amely lehetővé tette ezt az átalakítást és megújulást.

Szeleczky Csaba plébános szerint hangsúlyozni kell a közösség fontosságát és az együtt töltött idő erejét ezen az ünnepi alkalmon. Hiszen húsvét üzenete az újjászületésről szól, a reményről és az örömről. Ez az alkalom arra is szolgál, hogy megünnepeljék közösségük erejét és összetartását, valamint köszönetet mondjunk mindazoknak, akik hozzájárultak a templomunk felújításához és a közösségünk életének gazdagításához.

Az eseményre széles körű részvételt és érdeklődést várnak a szervezők, hiszen ez nem csupán egy vallási ünnep, hanem egyúttal a közösség összefogásának és hitének megújulásának is lehetősége. Az ünnepi szertartás részletes programját és további információkat a Rácalmási Katolikus Templom hirdetőtábláin lehet megtalálni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában