Érettségi

2024.05.08. 19:00

Jöhetett a történelem!

Az írásbeli történelmi vizsgával folytatódott a középiskolások érettségije.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

 A középszintű érettségi első részében a rövid feladatok többek között a kereszténység elterjedésével, a barokk stílussal és az ipari forradalommal foglalkoztak a diákok. Ezen kívül a tanulóknak Hunyadi Mátyással, az I. világháborúval, a Horthy-korszakkal kapcsolatos kérdésekre is kellett válaszolniuk. A feladatlap első részében szerepelt még a Rákóczi-szabadságharc és Magyarország reformkori gazdasága is.

A feladatok második részben esszéket kellett írni. Középszinten a négy esszéfeladat közül kettőt választhatnak az érettségizők: egy egyetemes történelemre vonatkozó rövidet, és egy magyar történelemmel foglalkozó hosszút.

A feladatok típusa és a vizsga szerkezete ugyanaz marad, mint a korábbi években, azonban a témakörök több helyen módosultak. Például kikerült a követelmények közül a munkajoggal, pénzügyi ismeretekkel foglalkozó témakör, ez idén már az állampolgári ismeretek érettségihez tartozik.

(Forrás: eduline.hu) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában