Kulcsi hírek

2024.05.13. 09:00

Kötelező eboltásra figyelmeztet a jegyző

Török Tímea

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

A hatályos jogszabályok értelmében minden három hónapos kort betöltött kutya számára minden alkalommal kötelező a veszettség elleni védőoltás beadása, amely az állattulajdonosok kötelessége a közérdek és a tervezik közösség védelme érdekében.

– Idén is lehetőség van kedvezményes áron, az úgynevezett összevezetéses védőoltás beadatására, amelyet a körzeti állatorvos közreműködésével szervezünk meg – tájékoztatja a lakosságot Kulcs község jegyzője, dr. Neumann Helga jegyző. 

Az oltás helyszínét, a polgármesteri hivatal előtt tervezik. Időpontja: 2024. május 29-én szerdán, 15 órától 17 óra között. Pótoltás: 2024. június 6. (csütörtök) 8 órától 9 óráig. Az oltás térítési díj: 7000 forint/eb, a féregtelenítés  500 forint/eb/10 kilogramm.

A jegyző azt kéri, hogy az oltás alkalmával valóban hozzák magukkal a kutyatulajdonosok az egyedi sorszámú oltási könyvet. Ennek hiányában a pótlás díja 1000 forint lesz. Ugyanis 2010 óta az egyedi sorszámú oltási könyv megléte kötelező.

Nagyon fontos, hogy csak mikrochippel ellátott kutyát lehet beoltani! Amennyiben az ön kutyája még nem kapott ilyet, keresse fel mihamarabb állatorvosát! Akinek nem felel meg a megadott dátumok egyike sem, annak lehetőség van az oltást a rendelőben (Rácalmás, Márkus István u. 6.) beadatni.

Az oltási kötelezettség elmulasztása hatósági eljárást és büntetés kiszabását vonja maga után.  A háznál oltás (telefonos egyeztetés után +36 / 70 / 427-9913) kiszállási díja 2000 forint udvaronként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában