Főtemplom, Óváros, Urnatemető, Ügyfélfogadás

2024.06.30. 11:30

A dunaújvárosi római katolikus templomok programjainak egyes nyári változásai

A dunaújvárosi római katolikus plébános, Baltási Nándor nevében és megbízásából a szerkesztőségünknek küldött tájékoztatás szerint a dunaújvárosi római katolikus templomok 2024. évi nyári programjainak változásait mutatjuk júliust és augusztust érintően.

Duol.hu

Fotó: Laczkó Izabella

Nyári óvárosi szombat esték: 

2024. év július és augusztus hónapjában a szombat esti 6 órai kezdésű nagytemplomi szentmisék a Dunapentele városrészi Óvárosi Szentháromság római katolikus templomba kerülnek áthelyezésre (júl. 6., 13., 20., 27., és aug. 3., 10., 17., 24.) A szentmisék minden esetben este 6 órakor kezdődnek, előtte gyónási lehetőség általában este ¼ 6 órától áll rendelkezésre. Így júliusban és augusztusban szombat esténként nem lesz a nagytemplomban szentmise. 

Szerdánként a belvárosi urnatemető csak mágneskártyával látogatható: 

Ugyancsak a nyári hónapokat érinti, hogy a dunaújvárosi Krisztus Király római katolikus főtemplom urnatemetője szerdánként a parkolók felől nem lesz nyitva. Ezeken a szerdai napokon csak mágneskártyával lehet az altemplomot látogatni a Szórád Márton út felőli lejáraton. A többi napon az urnatemető nyitvatartása változatlan, amely a plébánia honlapján, az urnatemető rovatban tanulmányozható (http://www.dunaujvarosiplebania.hu/). 

Hétfőnként ügyfélfogadási szünet a plébánián: 

Július és augusztus hétfői napjain nem lesz plébániai irodai ügyfélfogadás, csak szerdánként (16.00-18.00) és csütörtökönként (9.00-11.00). Sürgős esetben telefonon lehet hétfői időpontot egyeztetni a plébánia elérhetőségein: 06-30-459-9930, 06-30-335-6417.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában