Júliusi közgyűlés

2024.07.18. 20:00

Kérelmek, támogatás, pályázati kiírás

Negyven napirendi pontról tárgyalt a közgyűlés a csütörtöki ülésén, ebből kilencet sürgősségi indítványként vettek fel a megtárgyalandók sorába.

Molnár Emese

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az Állami Számvevőszék 2023 júniusában kezdte meg a dunaújvárosi önkormányzat közfeladat ellátásának, pénzügyi, valamint vagyoni helyzetének átfogó ellenőrzését. A jelentés elkészült, amelyet a mostani ülésen elfogadott a testület, és elrendelték, hogy a jegyző készítsen intézkedési tervet a számvevőszék részére. Erről a hatósági jelentésről egy részletesebb beszámolóval is készülünk. Ahogy arról is, hogy a Veszprémi Törvényszék megsemmisítette azt a közgyűlés határozatot, amellyel 1,8 milliárd forint keretösszegű faktor szolgáltatásra vonatkozó megállapodást kötöttek a K&H Faktor Zrt.-vel. A törvényszék ítélete alapján a mostani ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy kezdeményezik a faktorszerződés közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A közgyűlés arról is döntött, hogy megemelik az étkeztetési díjakat az önkormányzat által fenntartott óvodákban, a tankerület és a szakképzési centrum által fenntartott iskolákban, kollégiumokban. A közétkeztetést ezekben az intézményekben 2023 márciusa óta a Hungast Mecsek Kft. végzi, miután elnyerte a közbeszerzési eljárást. Azóta egyszer, idén januártól 10 százalékkal megemelték a vállalkozói díjat, amelyet az önkormányzat fizet. Most a gyermekétkeztetés intézményi térítési díjakat emelik meg, az új árak szeptember 1-től lesznek érvényesek.

Az Esze Tamás utca 8-10-12-es számú társasházak közös képviselője kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz úgynevezett örökségvédelmi támogatásra. Az Esze Tamás utca 8-10. tetőfelújításához igényeltek segítséget, amely egy nagyobb épület része, és amelynek egyes részei helyi védelem alatt állnak. A közgyűlésen egymillió forint támogatást szavaztak meg hozzá.

A képviselők döntöttek arról is, hogy az önkormányzat Szelidi-tavi üdülőjének főépületében festési-mázolási munkálatokat végeztetnek el a város vagyonkezelő cégével, a DVG Zrt-vel, mintegy 3,7 millió forint összegben.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Arról is határoztak, hogy 15 millió forintról 19 millió forintra emelik meg a Dunanett Nonprofit Kft-vel kötött szolgáltatási keretszerződést azzal az indokkal, hogy az év hátralévő időszakában zavartalanul biztosítható legyen a közterületeken végzett önkormányzati hulladékgyűjtés, övárok tisztítás, valamint kézi út- és járdatisztítás.

Még márciusban bízták meg a DVG Zrt-t a III-as számú víztelenítő csápos kút részleges felújításával. Azóta már egyszer módosították ezt a szerződést, meghosszabbították a teljesítési határidőt. Most ugyancsak a határidő hosszabbítása miatt került a képviselők elé a téma, mondván, hogy elhúzódnak a horganyzási munkák. A közgyűlési döntés szerint idén október 31-ig kell végezni a kivitelezéssel.

A Mondbach kúria épületegyüttesében lévő 94 négyzetméteres vendéglátó egység kávézóként való üzemeltetésére egyszer már írt ki pályázatot az önkormányzat (idén május 6-ig lehetett rá jelentkezni). Bizonyára nem volt pályázó, ezért dönthettek a pályázat újbóli kiírásáról: a galériás helyiséget öt évre adnák bérbe, a bérleti jogviszony pedig közös megegyezéssel további két évvel meghosszabbítható.

Így lehetett pályázni a főtéri kávézó üzemeltetésére is, amelyet a K-Max Plusz Kft. nyert el, és a cég ügyvezetője már kérte is a bérleti jogviszony meghosszabbítását két évvel, amelyet jóváhagyott a testület a csütörtöki ülésen.

A képviselők arról is döntöttek, hogy a Duna Dog Center Alapítvány számára a volt Bánki iskola épületében két helyiséget haszonkölcsönbe adnak öt évre, a megállapodás érvényességét pedig az alapítvány és a Dunaújvárosi Óvoda közti szakmai együttműködés (fejlesztő, felzárkóztató gyógypedagógiai, állatasszisztált gyógypedagógiai fejlesztő foglalkozás) meglétéhez kötik.

Folytatja a 29-es számú felnőtt háziorvosi körzet ellátását a dr. Kemény Ildikó által képviselt Áfium-KB Egészségmegőrző és Betegellátó Kft. A doktornő év elején felmondta a feladat-ellátási szerződést hat hónapos felmondási határidővel, ami szeptemberben járt volna le. Ám július 5-én egy újabb levélben kérte a szerződést megszüntető okirat visszavonását, így tehát személyes és folyamatos orvosi ellátást nyújt ebben a háziorvosi körzetben továbbra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában