Felsőoktatási felvételi

2024.07.24. 07:00

Ma hirdetik ki az egyetemi ponthatárokat

Több, mint százhúszezer jelentkező várja már a mai napot, amikor is az idei felsőoktatási felvételi eljárás végéhez közeledve, kihirdetik az egyetemek, főiskolák ponthatárait.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az Oktatási Hivatal  az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a korábbi évekhez hasonlóan munkatársaik a ponthatár megállapítása előtti napokig (ebben az évben július 22-én estig) folyamatosan dolgozták fel a beérkezett adatokat és dokumentumokat, hogy mindenkinek pontos és ellenőrzött pontszáma legyen, és annak alapján születhessen meg a felvételi döntés.
A ponthatárok megállapítása és kihirdetése ma lesz, és 20 órától lesznek elérhetőek a felvételi eredmények. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről.

A Dunaújvárosi Egyetemet 1457 jelentkező jelölte meg első helyen, tehát ennyien izgulhatnak majd, hogy felvételt nyerhessenek a mi felsőoktatási intézményünk szeptember induló képzéseire.

Ha valakinek nem sikerül, és nem jut be a pontszámítás alapján az általa megjelölt intézmények valamelyikébe, akkor még nincs semmi veszve, hiszen július 30. és augusztus 7. között a pótfelvételi eljárás keretében még jelentkezhet máshova is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában