Rácalmási hír

2024.07.05. 08:00

Megáldják a felújított orgonát

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Már olvashatták hírportálunkon, hogy 2022 júniusában tűz ütött ki a rácalmási katolikus templom sekrestyéjében. A templom ennek következtében részben kiégett, és jelentős kárt okozott a tűzvész során keletkezett korom.

Azonban a közösség összefogott, és felújították a templomot a közösség erejével, valamint önkormányzati és kormányzati támogatások segítségével. A felújítás után nagy lelki igény mutatkozott arra, hogy az elvégzett munkát áldás kísérje. Ezért 2023 szeptemberében Spányi Antal megyéspüspök főpásztori szentmisén megáldotta a felújított templomot és később ünnepélyes keretek között felavatták a megújulásnak emléket állító táblát is. 

A tűzvész során károsodott a templom orgonája, amelynek rekonstrukciója a közelmúltban értek véget. A megújult orgonát 2024. július 27-én, a 17 órakor kezdődő szentmise keretében fogják felszentelni – adta hírül hírportálunknak Szeleczky Csaba plébános. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában