Útinform

2024.07.03. 12:00

Ma ezeken a helyeken kell fokozottabb figyelemmel közlekedni

Kigyűjtöttük, hol kell közúti forgalomkorlátozásra számítani a mai napon elsősorban Dunaújvárosnál és vonzáskörzetében, továbbá Fejér vármegye és a szomszédos vármegyék főbb útjain, valamint további hasznos országos közlekedési infók útrakelőknek.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Gyorsforgalmú utak: 

Burkolatfelújítási munkák zajlanak M6-os autópályán,
– Ráckeresztúr térségében. A 33-as és 39-es km között a forgalom mindkét oldalon a leállósávon halad.
– Dunaújváros közelében a Villány felé vezető oldalon. A 69-es és 71-es km között a leállósávot és – ez okból kifolyólag – a 70-es jelű Dunaújváros-dél / Mezőfalva / Sárbogárd csomópontot is lezárták az érintett irányban.

Útépítés zajlik az M7-es autópályán, 
– a Kőröshegyi völgyhídon. A 119-es és 123-as km között mindkét oldalon lezárták a belső sávot.
– Balatonboglár térségében a Budapest felé tartó oldalon. A 144-es és 143-as km között a járműveket a belső sávba terelik.
– Balatonkeresztúr közelében. A 165-ös és 169-es km között a forgalom a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munka kapcsán – Budapest irányában – a 167-es jelű Keresztúri pihenőt is lezárták.

Az M8-as autópályán, a 77-es és a 82-es km között karbantartási munkákat végeznek. Az M6-os autópálya irányába tartó oldalt lezárták, a forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.

Főutak:

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös km-nél a vasúti átjárót újítják fel. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 35-ös km-nél félpályás lezárás mellett aszfaltoznak, a 36-os km-nél pedig a vasúti átjárót építik, ezért azt lezárták. Utóbbi esetében a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. 
Szintén Soltvadkert közelében, a 40-es km-nél építési munka miatt félpályás lezárás van érvényben. 
Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es km-nél is a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat ugyancsak helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Soltvadkert közelében, a 43-as és 44-es km között körforgalmú csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza az áthaladást.
Császártöltés közelében, a 71-es és 74-es km között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

Kompközlekedés

A balatoni komp már a főszezoni menetrend szerint közlekedik. Szántódrévből 7:00-tól 23:30-ig, Tihanyrévből pedig 7:15-től 23:45-ig jár félóránként.

Kamiontilalom

Ezen a hétvégén a kamiontilalom július 6-án szombaton 15 órától, július 7-én vasárnap 22 óráig lesz érvényben.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe  a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

További információkat az esetleges változásokról, nem tervezett aktuális napi munkavégzésekről és korlátozásokról az utinform oldalán talál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában