Felejthetetlen horgászkalandok Kulcson

2024.08.25. 08:00

Kis horgászok nagy sikerei a Halas Vigadalom gyermekhorgászversenyén

A kulcsi hajóállomás környéke augusztus 19-én és 20-án élettel telt meg, amikor a település lakói és vendégei együtt ünnepelték az Államalapítás Ünnepét és Kulcs önállóvá válásának 30. évfordulóját. Az események középpontjában a közösség ereje és a hagyományok ápolása állt, amelyet idén is felejthetetlen élményekkel tettek emlékezetessé a szervezők.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrvits Enikő

Az ünnepi rendezvénysorozat első napján, augusztus 19-én hétfőn, a helyi horgászegyesület szervezte meg, a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége támogatásával a várva várt gyermekhorgászversenyt. A kulcsi strandnál gyűltek össze a kis horgászok, akik már kora reggel izgatottan készültek a nagy napra. Összesen 15 lelkes gyerkőc fogott horgászbotot, és a verseny alatt számtalan izgalmas pillanatot élhettek át, ahogy a szerencse és a türelem játékával próbálták kifogni a legnagyobb zsákmányt.

A verseny végeredménye igazán szoros küzdelmet mutatott: holtversenyben két ifjú horgász, Posch Vince és Czinege Patrik Noel egyaránt 8-8 hallal érdemelte ki az első helyet. A második helyen Király Levente végzett 7 hallal, míg a harmadik helyet Szabó Kelvin szerezte meg, aki 4 halat fogott. A verseny különlegességét azonban Csusz Gergő hozta meg, aki nem kevesebb mint 21 halat fogott, így különdíjjal is jutalmazták a kiemelkedő teljesítményéért.

Fotó: Szabóné Zsedrvits Enikő

A délelőtti horgászkalandok után a díjátadó ünnepségre délután 15:00 órakor került sor a hajóállomáson felállított nagyszínpadon, ahol a legügyesebb kis horgászok büszkén vehették át megérdemelt jutalmaikat. A Duna Horgászbolt által felajánlott díjak tovább emelték az esemény színvonalát, és a résztvevők örömére minden gyerek kapott emléket a versenyről érem és oklevél, no meg hátizsák formájában.

A verseny izgalmait és a közösségi élményt tovább fokozta a helyi családok és barátok vidám hangulata. A résztvevők nemcsak a halak kifogásában versenyeztek, de a közösségi összetartozás élményét is megosztották egymással. A helyszínen a Vidám Emberek Közössége saját készítésű süteményeket és Ambrus Péter készítette húskrémmel ízesített finomságokat kínált a gyerekeknek és a kísérőknek, így mindenki részesült egy szeletnyi boldogságban és vidámságban a csapat jóvoltából.

Fotó: Szabóné Zsedrvits Enikő

A Halas Vigadalom gyerek horgászversenye minden tekintetben sikeres és emlékezetes esemény volt, amely nemcsak a résztvevő gyerekek számára hozott örömet, hanem a szülőknek és a közösség minden tagjának is. Ez a nap valóban felejthetetlen marad mindenki számára, aki részt vett a kulcsi horgász kalandban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában