Szép lehet Pentele főtere

3 órája

A "Montbach kúria" előtti tér látványterve

Közel 10 éve annak, hogy az előző Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata meghívásos zártkörű ötletpályázatot hirdetett Dunaújváros Pentele városrész főtér rekonstrukció látványtervének elkészítésére, még 2015-ben.

Várkonyi Zsolt

Magyarország Kormánya 1562/2015.(VIII.12.) Kormányhatározatával elfogadta Dunaújváros MJV Integrált Területi Programját, amelynek fontos elemét képezte a Rudnyánszky – Montbach – Frankl kúria és környezetének fejlesztése, ami több egymásra épülő beavatkozással valósulna meg. A kúria előtt található Pentele régi főtere, amelynek rekonstrukciójával a városrész magját meghatározó terület kialakítására lenne lehetőség.

 

Szabó Zsolt építész egyike volt azoknak, akik részt vettek ezen a pályázaton. Ha ez, vagy ehhez hasonló terv valósulna meg bizton örülnénk ennek. Ráadásul dunaújvárosi, pentelei kötődésű fiatal szakember kitűnő ötletéről van szó. Nézzék meg a látványterv részleteit.

 
 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában