Ingyenes egészségnap

12 órája

A vérnyomástól, a koleszterinen keresztül a kineziológusig

Az Adonyi Szociális Központ szervezésében szeptember 21-én szombaton egészségnapot tartanak a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban és a Zichy kastély parkjában. Az egésznapos program igen gazdagnak mondható.

Agárdy Csaba

Fotó: archív/Szabóné Zsedrovits Enikő

Délelőtt az orvosi rendelő munkatársai vérnyomás, vércukor, koleszterin, testtömeg, COPD (a COPD betegség az egyik leggyakoribb veszélyes tüdőbetegség, ami a tüdő szerkezetének visszafordíthatatlan károsodásával jár), PSA (a PSA-szintje egy egyszerű vérvétellel meghatározható, és segítségével a prosztata megbetegedései jól felismerhetőek) vizsgálatokat végeznek.

A bőrgyógyászati tesztre 9 és 14 óra, míg a tüdőszűrőre 9 és 12, illetve 13 és 16 óra között lesz lehetőségünk. A művelődési ház Lívia Termében talpmasszázsra, hátmasszázsra és acces bars (egy olyan testkezelés, amely során a fej harminckét pontját finom érintik) kezelésre jelentkezhetünk.

A délutáni programban (13-17 óra) szemvizsgálaton, ergométeres (14-16 óra) evezésen vehetünk részt.

Érdekesnek tűnik az egészségügyi dolgozók bemutatója is, ahol az érdeklődők az újraélesztésről, a súlyos sérülések ellátásáról kaphatnak ismertetőt (14.30).

A Nádor Teremben 16 órától Gál Attila kineziológus tart előadást Stresszkezelés a hétköznapokban címmel.

Az egészségnapon a rendőrség munkatársaival is találkozhatnak a résztvevők. Szó lesz a Bikesafe regisztrációról (kerékpárok, rollerek biztonsági adatbázisba rögzítése), és felpróbálhatjuk a „részeg szemüveget”.

Egész nap helyi kis- és őstermelők várják a megjelenteket a termékeikkel. Vásárolhatunk szörpöt, mézet, csokoládét, rétest, lekvárt, fürjtojást és különböző ajándéktárgyakat is.

A programokon való részvétel ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában