Értük, no és velük futottak

2024.09.08. 20:00

Már 8. alkalommal rendezték meg a jótékonysági futóversenyt - képgalériával

Rekordszámú, 850 résztvevővel zajlott le az immáron 8. alkalommal megrendezett Fuss Velünk Fuss Értünk Jótékonysági Futóverseny szombaton délelőtt a Városháza térről indulva. Az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete szervezésében létrejött esemény így óriási sikernek tekinthető, ugyanis céljuk az volt - azon túl, hogy együtt töltsék az időt -, hogy felhívják a többségi társadalom figyelmét a fogyatékossággal élőkre.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Joggal ítéli sikeresnek a Fuss Velünk Fuss Értünk Jótékonysági Futóversenyt Kálmánné Tóth Mária, az esemény egyik főszervezője, hiszen tömegeket sikerült megmozdítaniuk. Ugyan jótékonysági futásról beszélünk, ahol a nevezési díjakból, a tombolajegyekből és a különböző adományokból azért összegyűlt egy szabad szemmel is látható összeg, amit a 27 esztendeje működő Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete újabb rendezvényekre, programokra használ fel, 

de a futás célja elsősorban nem a pénzgyűjtés, hanem hogy együtt legyenek a többségi társadalommal és felhívják a figyelmet nem csak az autizmusra, hanem általában a fogyatékosságra.

 A pénz persze jól jön az olyan programoknál is, mint a közeljövőben induló szülő felkészítő, ahol pszichológus segít majd a szülőknek felkészülni a rájuk váró nehézségekre.
A szombati esemény egyik fontos részlete, hogy nagyon sok gyermek vett részt rajta, így náluk már nagyon korán elkezdődött az érzékenyítés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában