Vajk eredmények

2024.09.15. 15:00

Családi nappal ünnepelték az íjászat napját

Körmendi Erzsébet

Jó hangulatban telt a Vajk családi napja

Forrás: Szendrey Gábor

A nyári szabadságolások után az őszi szezont is a tőle megszokott, nagy lendülettel kezdte a Rácalmás SE VAJK Íjász Szakosztálya. De a nyáron is számos esemény öregbíti a közösség hírnevét. Szendrey Gábor tájékoztatása szerint: 

„Az idei évben a Magyar Íjász Szövetség július 13-át határozta meg az íjászat napjának. Erre a jeles napra mi nem versenyt rendeztünk, hanem egy családi napot a művelődési ház mögötti területen. Aki tudott eljött családostól. Délelőtt tíz órától találkoztunk. Építettünk egy kis gyakorló pályát, mindenki íjászkodott kicsit, házi versenyt is tartottunk. A beszélgetés közben közösen főztünk egy nagy adag gulyáslevest, melyet elkészülte után elfogyasztottunk jóízűen. A gyerekek szaladgáltak, fociztak, tollas-labdáztak. Jól sikerül a nagy napunk. 

Emellett részt vettünk Encsencsen kétnapos megmérettetésen. Sikeres lett a szereplésünk. Első helyezést ért el Molnár Dániel, Szendrey Lili, harmadik helyezett lett Molnár Lana és Szendrey Gábor.

Augusztus 17-18-án tartották meg Ravaszdon az Országos Bajnokságot. Öt fővel képviseltük a szakosztályt és kis városunkat. 

A nagy idegtépés eredményeként három bajnokkal jöttem haza! 

Országos Bajnok lett: Molnár Dániel, Szendrey Lili és Fehérvári Olivér. Harmadik helyen végzett Molnár Lana és Bakó Levente. Mindenki önmagához képest nagyon szépen teljesített, örülök az eredményeiknek!

Augusztus 31-én tartottuk saját rendezésű versenyünket. A táborhely a Vizi Gábor Vizitúramegálló hely volt, a versenypályát a nagyszigeten építettük meg. Nagyon sok előkészítő munka előzte meg a verseny megtartását. Idén is sikeresek voltunk, aki eljött az jó szájízzel távozott. 155 nevező versenyzett a nyereményekért, de a kísérőkkel együtt mintegy kétszáz főt láttunk vendégül. Nagyon szépen köszönöm a sok önzetlen segítséget a tagjainknak, a szülőknek, rokonoknak, barátoknak akik nélkül nem sikerülhetett volna ez a nap ilyen sikeresre.

A következő nagy versenyünk az Ausztriában megrendezésre kerülő világbajnokság. Két gyermekkel veszünk részt rajta. De erről bővebben majd, ha haza értünk!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában