Kézilabda

2024.09.13. 20:18

Már az első félidőben eldőlt, a DKKA fájó veresége a Szombathelytől (képgalériával)

Az új szezon első hazai mérkőzését játszotta pénteken este a DKKA női kézilabda együttese. Miután már az első félidőben nagyon rossz játékkal tetemes hátrányba került, utána már csak futott az eredmény után a csapat.

Gallai Péter

Gajdos Petra három góllal zárt

Fotó: Ihász Martin

A lehangoló időjárás ellenére sokan válaszották péntek esti programnak a DKKA első hazai meccsét, így szépen megtelt a lelátó. S bizony szinte mindenki elámult, amikor a nézőtérre beért, hiszen a nyáron megtörtént a parketta cseréje, a csarnok belső festése az ötlözők teljes felújítása mellett. Az új játéktér szinte vakított a szintén korábban lecserélt ledes világításban.  A csapatok bemutatása is a "nagyokat" idézte, a hazaiak bemutatásánál villództak a fények, tapsolt a közöség. A hazai B-közép, akik rengeteget segítettek önkéntes munkájukkal a felújítások alatt, egységesen pirosban érkeztek, s erre kérték korábban mindenkit közösségi oldalukon. 

Mielőtt elkezdőtött a meccs, még egy örömteli pillanat következett, bejelentették: a csapat játékosa, Krupják-Molnár Beatrix egészséges fiúgyermeknek adott életet a napokban, így bővült a DKKA családja.

A korábban említett boldog percek gyorsan elmúltak, miután elkezdődött a meccs, ahol támadásban az új holland légiós, Luchies irányított, mellette lövőben Borgyos és a francia Kpodar szerepelt, beállóban pedig a lengyel Somionka. Szóval, Malovic góljára Arany hetesből még felelni tudott, de utána teljesen megzavarodott a DKKA, technikai hibák mellett sorra maradtak ki a lehetőségek, a brazil válogatott Mendes mindent védett a Szombathely kapujában, sajnos a másik oldalon Oguntoye meg nem találkozott a labdával. Így Gulyás Péter már a 7. percben időt kért, 1-5-nél. 

Utána, hogy még nehezebb legyen a helyzet, Somionka kapott két percet, Akiyama élt is az előnnyel, végre Gajdos törte meg a jeget, majd' hét perc után szerzett újra gólt a Kohász, 2-6. Erre kettőt rámolt be a Szombathely Oguntoye hálójába, az előkészületi meccseken nagyon gólerősen játszó Arany ziccerét is kivédte Mendes, aki közel hatvan százalékos hatékonyságnál járt ekkor, újvárosi oldalon nulla védést jegyezhettünk fel. Sallai gólját nem adták meg, szerencsére a vendégek is rontottak, Niki a második alkalommal már évényes gólt szerzett, 3-8. A baj az volt, hogy megint eltelt öt perc a két hazai találat között. 

Fotó: Ihász Martin

A folytatásban Gulyás Péter forgatta a csapatot, kicsit összekapta magát a DKKA, és többször is utat talált a vendégek kapujába, s némileg csökkent a különbség, de 7-11 után pillanatok alatt 7-13 lett az állás, ezért a 20. percben Gulyás már kénytelen volt második idejét kikérni. Miközben próbálta felrázni a csapatot, a B-közép a nagyon régen hallott "Ébresztő" rigmust kiabálta. 

A kapuba érkező Wéninger bemutatott több védést, ezekből indulva Kellermann és Gerháth találataival sikerült háromra felzárkózni, 10-13. Ám ez sem hatott nyugtatólag, mert a félidő hajrájában ismét kimaradt lehetőségek, technikai hibák, eladott labdák jellemezték a hazai játékot, ezekből a Szombathely pedig sorra szerezte újabb góljait, a szünetre bizony tetemesre nőtt a Kohász hátránya.

Az öltözőben volt mit megbeszélni, aminek eredménye is lett, mert a második félidő elejét teljesen máshogy kezdte a DKKA. Borgyos két góllal, Oguntoye védéssel kezdett, aztán Sallai is betalált, a 34. percre 16-22-re jött fel a hazai csapat. Somionka második kiállítását góllal büntette az SZKK, de Szalai keze is elsült. Sajnos Borgyost is kiküldték, így egy ideig kettős hátrányba került csapata, de a Szalainak kiosztott pofon után Malovic is a padra ült. Hiába küzdött, vagy inkább küszködöttt az Újváros, hat alá nem sikerült csökkenteni a hátrányt, sőt, 40. percre már nyolc volt, 18-26. 

Fotó: Ihász  Martin

Utána percekre befagyott az állás, Csatlós védte a hazai helyzeteket, a vasiak meg elrontották támadásaikat. Végül Luchies billentette ki az állást duplájával, a 45. percben pedig már a mínusz ötért mehetett a Kohász - nem volt még veszve semmi. Bár ehhez jó lett volna, ha Aranynak nem véd megint Csatlós. Utána megint több labdája volt ehhez a a vendéglátóknak, ugyanis teljesen megállt a Szombathely támadójátéka, de nálunk ismét jöttek a technikai hibák. Kilenc perc után Malovic törte meg a rossz szériájukat, a hazait meg Paróczy.

Az utolsó tíz percnek hatgólos hátrányban (21-27) vágott neki a DKKA, azaz egyre jobban sürgetett az idő, ha még pontszerzésben reménykedtek. Oguntoye védéseivel ehhez hozzátette a magáét, de gólt szerezni nem tudott, Lakatos belemenése után Kellermann lövését védte Csatlós. A harmadik lehetőségnél pedig Szalai cserélte el magát, ami miatt Gulyás Péter majd felrobbant dühében - két perc és a Szombathely jöhetett támadással, amit góllal fejezett be. 

Két gyors találattal megint ötre jött fel a DKKA, és az utolsó öt percre is ezzel a különbséggel fordultak a felek, 24-29. Azonban ennek a félidőnek a vége is a vendégeké volt, simán tartották, sőt növelték előnyüket is, a lelkes szombathelyi drukkerek örömittasan kiabálhatták, hogy: "Jászik a csapat!". A dunaújvárosiaknak meg egyelőre annyi öröme maradt, hogy kifelé is megállapíthatták, tényleg szép lett a felújítás után a terem...

DKKA - Szombathely 27-34 (13-22)

DKKA: Oguntoye - Arany 2 (1), Borgyos 4, Somionka, Kpodar 1, Lakatos, Luchies 2. Csere: Wéninger (kapus), Szalai 2, Horváth A. 1, Gajdos 3, Sallai 2, Paróczy 2, Gerháth 3, Kellermann 5 (2), Agócs. Vezetőedző: Gulyás Péter.

Szombathely: Mendes - Akiyama 3, Malovic 6, Szmolek 6, Pődör B, 4. Pődör R. 10 (5), Kazai 3. Csere: Csatlós (kapus), Török, Kulcsár 1, Marinovic, Varga, Balogh, Bujnochová 1, Djatevska, Szeberényi. Vezetőedző: Olsen bo Rudgaard.

Hétméteresek: 3/3, illetve 5/5.

Kiállítások: 12, illetve 8. perc.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában