A DKKA mérkőzésére jött

2024.09.14. 10:32

Sallai Roland édesapja Dunaújvárosban

Sallai Tiborral – Sallai Roland és Nikolett édesapjával –, aki maga is labdarúgó volt, Dunaújvárosban találkoztunk. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia–Szombathely női NBI-es mérkőzésre érkezett, hogy megnézze lánya, Nikolett mérkőzését, aki a Kohászt erősíti.

Várkonyi Zsolt

Várkonyi Zsolt és Sallai Tibor a DKKA mérkőzésén

Fotó: DH

Mozgalmas idők járnak a Sallai családban, hiszen ezen a napon vált véglegessé az is, hogy Sallai Roland, az 54-szeres magyar válogatott labdarúgó Freiburgból a török sztárcsapathoz, a Galatasarayhoz igazolt.

Pénteken jelentették be, hogy Sallai Roland a török sztárcsapathoz igazolt
Fotó: Galatasaray

A fájó DKKA vereséggel végződött mérkőzés után egy kis értékelésre kértük Sallai Tibort, aki elmondta, hogy amikor teheti mindkét gyermeke mérkőzéseire elmegy. 

Elmondta, hogy a kézilabdához nem igazán ért csak szereti, de azt elmondta, hogy a dunaújvárosi csapat ezen a mérkőzésen elképesztően sokat hibázott, ennek köszönhető a vereség is. 

Lányára, Nikolettre apai szemmel tekint, úgy gondolja, hogy ő a pénteki mérkőzésen a három helyzetéből lőtt három góljával hozzátett a csapat játékához.

Sallai Nikolett a pénteki meccsen három gólt szerzett
Fotó: Ihász Martin

Elkerülhetetlen volt a kérdés, hogy mit szól fia Törökországba igazolásához, ehhez a váltáshoz, ami szinte az utolsó pillanatban realizálódott.  Ehhez annyit tett hozzá, erről hosszan tudna beszélni, de van, amiről nem szeretne (korábban, mintegy másfél éve kritikusan nyilatkozott a freiburgi edző tevékenységéről, amit az vitatott, a szerk.) Az, hogy odakerült egy nagy múltú csapathoz, a Galatasarayba az jó dolog. 

Nagyon jó játékosok vannak ott, és megítélése szerint nem azért vitték oda, hogy ne játsszon, hiszen négyéves szerződést kötöttek vele. Stabil csapattagként számítanak rá. 

Persze szóba került a magyar labdarúgó válogatott Nemzetek Ligája első két mérkőzése is. A németekről tudható, hogy jobb csapat a mienknél, a tőlük elszenvedett vereséget nem mondaná tragédiának, igaz sok az öt (a németektől 5-0-ra kikaptunk, a szerk.) – mondja. 

Nem történt tragédia, ebből is fel lehet állni. A bosnyákok elleni meccs szerinte már jobb volt, de ott meg nem volt szerencsénk, az ellenfélnek ugyanis volt egy jó kapusa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában