Alakuló ülés

2 órája

Baracs – Esküt tett az új képviselő-testület

Baracs 2024-ben megválasztott polgármestere, alpolgármestere, képviselői és külső bizottsági tagok az elsők között tették le a hivatalos esküt. Az ünnepélyes alakuló ülés október 7-én, hétfőn 17 órakor volt Baracs Polgármesteri Hivatalának tárgyalótermében.

Horváth László

Baracs új testületének alakuló ülésén először Szijj László, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a 2024-es önkormányzati választás eredményeit. Ezután a megválasztott képviselők egyszerre felállva elmondták az eskü szövegét. Várai Róbert Baracs korábbi és újraválasztott polgármestere külön letette az esküt, ezzel a képviselő-testület megalakult. 

Pohárköszöntővel zárult az ünnepélyes alakuló testületi ülés Baracson
Fotó: Horváth László

Baracs régi-új polgármester Várai Róbert

Baracs polgármestere Várai Róbert köszöntőjében és egyben székfoglalójában elmondta, hogy a település fejlődése szempontjából új idők jönnek. Ezután az elmúlt időszak eredményeinek és főbb projektjeinek felsorolása következett. Várai megemlítette, mindezeket a fejlesztéseket úgy érték el, hogy közben kialakult egy világjárvány, valamint a testületen belül is létrejött egy nemkívánatos viszály. Most ennek várhatóan vége. A folytatásban Várai Róbert méltatta a testületbe bekerült képviselők aktivitását, társadalmi elfogadottságát. A jövőre nézve pedig szűkösebb évet vizionált, amit nagyobb összefogással lehet majd ellensúlyozni. Hallhattunk a civil szervezetek fontosságáról, támogatásukról és a megújulási lehetőségeikről. A kulturális területet illetően kiemelést kapott, hogy a saját kreativitást szükséges előtérbe helyezni. A közösségi terekkel kapcsolatban is a közös összefogással juthat előrébb a falu, valamint szóba került az elmúlt napok katasztrófahelyzete és más egyéb közösséget érintő történés. A jövő terveiben folyamatban van a Duna-part belterületbe vonása, majd az ivóvíz és a szennyvízvezeték kiépítésének szükségessége. A Szent István utca aszfaltozása, a 62121-es út felújítása állami segítséggel – hallottuk többek között. Végül az összetartozás fontosságával zárta szavait Várai Róbert Baracs polgármestere.

A további napirendi pontokban a képviselők megszavazták a polgármester illetményét, költségtérítését és a cafeteriát. Titkos szavazással megválasztották az alpolgármester személyét. Hat igen és egy nem szavazattal ismét Fehérvári József lett az alpolgármester. Az ő tiszteletdíját és költségtérítését is megszavazta a testület. Továbbá létrehozták a bizottságokat, mint pénzügyi bizottság és népjóléti bizottság.

Az (SZMSZ) Szervezeti és Működési Szabályzat részletes vitáját és elfogadását későbbi időpontra napolta el a testület. Az ünnepélyes alakuló ülés pohárköszöntővel zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában