Csodavilág

3 órája

Csak meséltek és meséltek... a Szabó Magdában

Csak meséltek és meséltek... ugyanis a magyar népmese napjához kapcsolódóan mesés programokat kínált a Bocskai István Református Oktatási Központ Szabó Magda Tagintézménye a diákjainak hétfőn.

Körmendi Erzsébet

Csak meséltek és meséltek... és mese szerű rajzok készültek

Fotó: BIROK Szabó Magda Tagintézménye

Csak meséltek és meséltek... csodás történetek kerekedtek a dunaújvárosi Szabó Magdában
Fotó: BIROK Szabó Magda Tagintézménye

Csak meséltek és meséltek... a dunaújvárosi Szabó Magdában. Ünnepeltek a javából, ugyanis a magyar népmese napját 2005 óta ünnepeljük. E jeles napnak Benedek Elek születésnapját, szeptember 30-át jelölték ki. Célja kulturális örökségünk ápolása és továbbadása. 

Természetesen széleskörű mesevilágunk lehetővé tette, hogy a Szabó Magda tagintézményben is számos program keretében ismertessék meg a gyerekeket

 a mesék szereplőivel, a meseszámokkal, és felkeltsék érdeklődésüket a mesék iránt.

 Az intézmény lapunkhoz eljuttatott közleményében ezt olvashatjuk:

"A napunkat Suplicz Mihállyal, Arany minősítésű hivatalos mesemondóval kezdtük, aki készült az 1. és 2. évfolyamosok számára egy érdekes történettel, majd a 3. 4.-évfolyamosokat is elkápráztatta tudásával, és egyedi előadásmódjával.

Eközben felsőseink már javában díszítették betonpályánkat, ahol a csapatok egy-egy általuk választott népmesét jelenítettek meg az aszfaltrajzverseny apropójából.

Fotó: BIROK Szabó Magda Tagintézménye

Alsó tagozatosainknak sem volt könnyű napjuk, hiszen hét próbát is ki kellett állniuk, a tornateremben, mielőtt a könyvtárban várták volna őket felsőseink. 

Óriások, békák, és törpék versengtek egymással, seprűn lovagolhattak, mint a boszorkányok, 

egy mocsáron keresztül vezetett útjuk a fogságba esett királykisasszony felé és még csizmás kandúr bőrébe is belebújhattak.

De a sportos vetélkedők után még könyvtárunk is rejtegetett meglepetéseket. Felsős tanulóink és tanáraik segítségével a könyvtárban kialakított mesesarokban várták reggeltől a mesélők kicsinyeinket. Összesen 33 felsős mesemondó kalauzolta az alsósokat a mesék világában. Többen testvérüknek és az ő osztályuknak mesélhettek.

Programsorozatunk még itt sem ért véget, 3. és 4. évfolyamos gyermekeink alvásidő előtt meglátogatták az Aprók háza óvodát is, ahol csoportonként egy-egy gyermek olvasott fel egy magyar népmesét a csoportok tagjainak, hogy a piciknek is felkeltsük érdeklődésüket a népmesék iránt. Igazán mesés napunk kerekedett. Főszervező Szalavics Eszter tanítónő volt."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában