Együttműködés

2 órája

Pusztaszabolcs és Velence, jelentős támogatást nyertek óvodafejlesztésre

Pusztaszabolcs és Velence települések a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében összesen több mint 401 millió forintos támogatást kaptak óvodai fejlesztési projektek megvalósítására. A jelentős támogatásról október 24-én sajtótájékoztatón számoltak be a Vármegyeházán, Pusztaszabolcs kapcsán Tüke László polgármester is nyilatkozott.

Török Tímea

Fotó: Skobrák Dénes / fejer.hu

A sajtótájékoztatón részt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, Pannónia Szíve országgyűlési képviselője, valamint Krausz György és Tüke László, Velence és Pusztaszabolcs polgármesterei. Az eseményen elhangzott, hogy a két település óvodái a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében támogatásból jelentős település fejlesztéseken mennek majd keresztül.

Pusztaszabolcs
Dr. Molnár Krisztián kiemelte, hogy végre jó az együttműködés Pusztaszabolcs és Velence települések vezetése, az országgyűlési képviselők és a vármegye között, mert korábban sajnos nem ez volt tapasztalható
Fotó: fejer.hu

Pusztaszabolcs és Velence, óvodafejlesztés indul

Dr. Molnár Krisztián közösségi oldalán örömmel számolt be a jó hírről, hangsúlyozva, hogy a támogatás célja a városokban óvodafejlesztés, korszerűsítése és az akadálymentesítés. „Pusztaszabolcs és Velence közös szándéka, hogy olyan fejlesztéseket valósítsanak meg, amelyek valódi segítséget jelentenek az itt élők számára” – írta. A pályázat keretében a velencei fejlesztések mellett Pusztaszabolcson a Manóvár óvoda energetikai korszerűsítését tervezik, akadálymentes mosdó kialakítás és a folyosók felújítása valósul meg, míg a Zsiráf óvoda szintén energetikai korszerűsítést kap, illetve akadálymentes bejárat kialakítása és ereszcsatorna csere a cél. A közgyűlés elnöke kiemelte, hogy végre jó az együttműködés a két település vezetése, az országgyűlési képviselők és a vármegye között, mert korábban sajnos nem ez volt tapasztalható. Ennek a példás összefogásnak – közös szándékunknak megfelelően – az érintett városok lakosai lesznek a nyertesei. Dr. Molnár Krisztián reményét fejezte ki, hogy egy már folyamatban lévő 600 millió forintos közös pályázat – reményeik szerint- sikeres elbírálása is szintén közös sikert, és az együttműködés folytatását hozza majd a településeknek. A vármegyei közgyűlés elnöke végül megköszönte a közreműködők munkáját és dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő támogatását is. 

„A forrásnak köszönhetően az óvodásaink és az intézmény dolgozói méltóbb környezetben folytathatják mindennapi munkájukat” – nyilatkozta Tüke László 
Fotó: fejer.hu

Megkérdeztük az óvodai fejlesztési forrásokkal kapcsolatban Tüke Lászlót, Pusztaszabolcs polgármesterét aki elsőként köszönetet mondott dr. Molnár Krisztián vármegyei elnöknek és dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselőnek, akik versenyben tartották a pályázatot. „A forrásnak köszönhetően az óvodásaink és az intézmény dolgozói méltóbb környezetben folytathatják mindennapi munkájukat” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy az óvodák felújítása hosszú távon biztosítja a komfortosabb feltételeket a gyermekek számára, így valódi előnyöket nyújt a jövő generációja és a közösségünk számára is – mondta el Tüke László polgármester. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában