Pályázati forrásból

2 órája

Útfelújítások Adonyban – új korszak a Kis, Fáy utcákban és Petőfi közben

Október 25-én, pénteken 11 órakor sajtótájékoztatót tartottak Adonyban a város belterületi útfejlesztési projektjének részleteiről. Az eseményen részt vett és az útfelújítások Adonyban témáról tájékoztatta a lakosságot: dr. Molnár Krisztián a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, dr. Mészáros Lajos a terület országgyűlési képviselője, és Ronyecz Péter Adony város polgármestere.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

A sajtótájékoztató helyszíne Adony központi területén, a Kis utca és Fáy utca kereszteződése volt, ahol az  útfelújítások Adonyban témáról részletesen beszámoltak.

útfelújítások
Az elnyert pályázati forrásból közel 600 méter belterületi útfelújítások valósulhatnak meg Adonyban
Fotó: Laczkó Izabella

Útfelújítások Adonyban – új korszak a Kis, Fáy utcákban és Petőfi közben

Dr. Molnár Krisztián hangsúlyozta: „Azért vagyunk ma itt ebben a kereszteződésben, hogy bejelenthessük a település számára elnyert 200 millió forintos pályázati támogatást, amelyből a Kis utca és a Fáy utca felújítása fog megvalósulni.” A vármegyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy az elnyert forrás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében érkezik, amelynek célja a lakosság életkörülményeinek javítása. A projekt keretében nem csupán a jelenlegi útpálya elbontása és új aszfaltréteg telepítése történik meg, hanem korszerű csapadékvíz-elvezető rendszert és útburkolati jeleket is kialakítanak, valamint új KRESZ-táblákat helyeznek majd ki. Végül dr. Molnár Krisztián hozzátette, hogy a Petőfi köz felújítása is megtörténik, de – az eredeti tervekkel ellentétben – nem ennek a projektnek a részeként, hanem a vármegyei önkormányzat által a különleges gazdasági övezetből befolyt bevételekből, Adonynak nyújtott támogatási forrásból. 

Dr. Molnár Krisztián 200 millió forint pályázati forrás elnyerését jelentette be Adonyban 
Fotó: Laczkó Izabella

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő szintén köszönetet mondott Magyarország kormányának az elérhetővé tett forrásokért. „Az ilyen útfejlesztések mindig jól jönnek a lakosságnak, és nagyon örülök, hogy a választókerületemben ilyenek valósulnak meg” – fogalmazott. „Közel 600 méter útszakasz újul meg, amely jelentős változást hoz majd a település életében. Ez nemcsak a közlekedés biztonságát javítja, hanem a város fejlődéséhez is hozzájárul, mivel a korszerűsített útszakaszok a mindennapi közlekedésben és a helyi gazdaság élénkítésében is pozitív változást hoz majd- fogalmazott az országgyűlési képviselő. 

Útfelújítások indulnak Adonyban hamarosan a Kis, Fáy utcákban és a Petőfi közben is 
Fotó: Laczkó Izabella

Ronyecz Péter, Adony polgármestere pedig rámutatott, hogy a helyi képviselőtestület számára az útépítések kiemelten fontosak a település hosszú távú fejlődése szempontjából. „A képviselőtestület úgy gondolja, hogy különös figyelmet fordít arra, hogy az utak hosszú távon szolgálják a települést. Köszönöm mindenkinek a támogatást, különösen elnök úrnak és képviselő úrnak a lobbitevékenységüket és az együttműködésüket” – hangsúlyozta Ronyecz Péter.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában