Észrevétlen segítség

2022.02.02. 12:00

Mesevilág: szórakozás és hasznos eszköz is

Ajánló - A Dunaújvárosi Hírlap független könyveladási adatok alapján összeállított sikerlistás könyvekből ajánl olvasnivalót.

duol.hu

Már gyermekkorban elsajátíthatók az alapok Fotó: Bajusz György

Beck Andrea: A Titoktündér – Titokmesék gyerekeknek és felnőtteknek, a pozitív gondolkodásról, önbizalomról és megannyi másról, hogy minden egy kicsit könnyebb legyen 

Egy mese, amelyben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell-kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem, és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. 

Hogy mi az, ami szerepel benne? 

Varázslatos mesevilág, amely szórakozás és hasznos segítség is egyben szülő és gyermek számára. A többi között, ha: kicsúfolják, fél a sötétben, verekszik vagy őt bántják, beteg lesz, barátkozni vagy békülni kell, netán elveszít valamit, vagy híján van az önbizalomnak. 

De akkor is önfeledt mesés perceket nyújt, ha ezek mindegyike szerencsésen elkerüli gyermekét. 

Játék és mese kellemes keveréke ez a kötet, amelyben észrevétlenül kap helyet a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése és mindenekelőtt a vidám, gondtalan életszemlélet kialakítása és megtartása. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt! 

Beck Andrea 1977-ben született Budapesten. Diplomát szerzett kommunikációs, majd közgazdasági területen. A könyvek és a gyermekek szeretete – csakúgy, mint az írásé –, egészen fiatalkora óta végigkíséri az életét. 

Játék és mese kellemes keveréke ez a kötet

Édesanyaként, íróként, de akár hétköznapi emberként is egyaránt vallja a „Soha ne add fel!” elvet, amely saját élete során számtalanszor segítette át egy-egy nehéz helyzeten. 

A szerző írásainak elsődleges célja, hogy az optimista életszemléletet, a magabiztosságot, a hitet és bizalmat a jóban – és önmagunkban – már gyermekkorban elsajátíthatóvá, valamint fejleszthetővé tegye a meséi, történetei által. Ezzel életre szóló erőt és segítséget nyújthatunk gyermekeinknek – és önmagunk számára is. 

Első könyve, A Titoktündér egy pozitív gondolkodást és az önbizalom növelését fejlesztő mesekönyv, ami 2011-ben jelent meg 10 mesével, és rövid idő alatt jelentős olvasótáborra tett szert. A könyv 2013 márciusában új külsőt kapott, és további négy új mesével bővült. 

(Forrás: bookline.hu)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában