Előadás

2023.02.11. 21:00

Mit mesélhet egy szakácskönyv?

A Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban február 14-én, kedden, 18 órától a Népszerű tudomány-sorozatban Mit mesél a szakácskönyv? címmel Saly Noémi irodalom- és Budapest-történész tart előadást.

DH

Saly Noémi a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársa volt évekig, aki rendszeresen publikál a Magyar Konyhában kultúrtörténeti írásokat, recepteket, praktikus életvezetési tanácsokat. 
Több könyve is megjelent. Mostani előadásában a különböző társadalmi rétegek gasztronómiai hagyományaival ismerkedhetünk meg. 

Egyébként a történész hölgy egyik legfontosabb témája a kávéháztörténet – ahogy ő maga meghatározza: „a régi budapesti élet elbűvölő esszenciája”. Bármennyire szereti is Budapestet, szereti elhagyni imádott városát, nagy utazásokat tett szinte minden földrészen. 
Február 23-án, csütörtökön, 18 órától pedig farsangi kamarakoncertet rendeznek a könyvtárban. A pécsi Pannon Filharmonikus együttes lép majd fel, amelyet 1811-ben alapítottak. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában