Kaptár Garden

2024.07.27. 10:30

Minőségi zene és humor a zsebkendőnyi színpadon

Július záró hétvégéjén lép fel az erősen újvárosi kötődésű formáció, az Alaszka zenekar a Kaptár Garden teraszán akusztikus hangszerelésben. Szinte mintha ismételné magát az idő, ugyanis éppen egy évvel ezelőtt, egy nap eltéréssel állt a közönség elé az Alaszka Akusztik ugyanitt. Akkor nagy siker volt.

Balla Tibor
Fotó: Laczkó Izabella

Azt már akkor is megírtuk az erős dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező, de a székhelyét a fővárosba áttevő alterpop együttesről, hogy visszatérő vendég a Kaptárban. Meg azt is, hogy szülővárosuk Dunaújváros. A szombaton este kilenctől a színpadra álló Alaszka zenekar tagjai (Barabás Márk – dobok, Fábián Gábor „Weki” – gitár, zongora, Oncsák Zsolt – basszus, ének, Pribék Péter – gitár, ének) még a középiskolás években ismerték meg egymást, együtt zenélni pedig kilenc évvel ezelőtt kezdtek. Hárman már azelőtt is együtt nyomták a Jinx együttesben itt, Dunaújvárosban, a mostani felállás pedig 2015-ben alakult, de már Budapesten. Két éve éppen a Kaptár pincéjében mutatták be élőben Majd című albumukat. Azt is csak ismételni tudjuk, hogy az Alaszka egy kísérletező formáció, rengeteg, egymástól eltérő stílusban kipróbálják ki magukat. Az alternatív rockon és metálon kívül sokféle hatás felfedezhető, de megpróbálják ezeket a stílusjegyeket eggyé olvasztani, kialakítani a sajátjukat. Koncertajánlójuk sem változott tavaly óta:

Nyárközépi akusztikolás – Alaszka dalok másképp, átgondolva, rendetlenül, vagy épp így rendesen, mindenki döntse el maga. 

Nos, szombaton este lehetőség nyílik ezt élőben eldönteni! Az egyelőre nem tudható, hogy a tavalyi koncerten felvonultatott öt oviscsoport idén is megjelenik-e majd az est kínálatában, de az sejthető, hogy idén nem fognak bekiabálni a műszakváltás után hazafelé tartó melósok. Azért ha fogadásra kerülne a sor, jó oddsszal indulhatnak a tavalyi tapasztalatok alapján. Nem csak remek zenei élmény, hanem egy humorral telt este várja a zeneszeretőket a Kaptár Gardenben.

Saját közösségi oldalukon a következőképpen ajánlják a szombati nap programját:

Dunaújváros Trip, Alaszka Akusztik koncerttel:

Július 27. szombat

Reggel / délelőtt: fürdőzés és felfrissülés a szabadstrandon a Szalki-szigeten!

Ebéd/vacsi: egy jó bugaci a CORSO Étterem és Sörözőben? Esetleg halászlé a Dunagyöngye Halászcsárdában? Netalán ennél egy jó hambit a Legendás Falatozóban? Nézz szét a városban, a felejthetetlen gasztro élmény garantált!

Délután: séta a vadregényes dunaparton helyi kortárs acélszobrok megtekintésével vagy próbáld ki a szocreál tanösvényt 

21:00-tól esti főprogram: Alaszka Akusztik koncert a megnyerő vasmű kapunál levő Kaptár Music Pub kertszínpadán 

1:00-kor: lángos a lángososnál

Most bevezető 0 Ft-os áron! (a program díja a lángos árát nem tartalmazza). Ha még nem jártál a festői Dunaújvárosban, ennél jobb alkalmad nem lesz leutazni. Ha meg ott vagy éppen, akkor nehogy már ne gyere!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában