Zenélő cukrászda

2 órája

Üde színfolt a lelki sivárság oázisában — képgalériával

A péntek délutáni volt a 33. alkalom, hogy a Jakó cukrászda Vasmű úti üzletében összegyűltek a zeneszeretők és az ifjú muzsikusok, hogy egy óra erejéig áldozzanak a muzsika oltárán a Zenélő cukrászda sorozatában.

Balla Tibor

Majdnem napra pontosan két évvel ezelőtt indult útjára a kezdeményezés Szmodics László ötlete alapján. Ő az, aki nem csak motorja az eseménynek, de rendre közreműködővé is avanzsál. Persze nem hangszeren, az a lánya kiváltsága, az ő begyakorolt eszköze a szó, így a zene előtt a világnapok aktuális havi tengerében füröszti meg a hallgatóságot, míg utána lelkes szófacsarásával. Nem volt ez most sem másként.

cukrászda
Szmodics László ötlete nyomán a Zenélő cukrászda közel két éve indult el
Fotó: Laczkó Izabella

Az est fellépője a Lélekzet Girl Band, volt. Csibri Réka (fuvola-ének), Király Izabella (zongora-ének), Simon Tulipán (fuvola-ének), Toponáry Sára (gitár-ének) egy év után tért vissza a Zenélő cukrászda fellépőinek sorába, azóta a hallgatóságuk is megnövekedett. Előadásmódjuk is kiforrottabbnak tűnik már, vélhetően a gyakorlásnak és Sütő Balázs mentorálásának köszönhetően. 

Fotó: Laczkó Izabella

Persze az összeszokottságon nem kell meglepődni, hiszen a lányok éppen 10 éve járnak már egy iskolába. Mintegy ötven perces műsoruk repertoárja már csak azért is érdekes, mert két Dunaújvárosból indult zenekar, a Quimby és az Elefánt dalait is beleillesztették kedvenceik sorába. 

A setlist a következőképpen nézett ki: Live forever - Oasis, Georgia - Stephen Sanchez, Bocs - Elefánt, Stop Crying Your Heart Out - Oasis, Nem a te dolgod - Carson Coma, Don Quijote ébredése - Quimby, Plüss - Elefánt, Happier Than Ever - Billie Eilish, Imagine - John Lennon, Don't Look Back in Anger - Oasis. Talán mondani sem kell, hogy ráadás nélkül nem engedte el a cukrászdát zsúfolásig megtöltő közönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában