Világnapi koncert

2 órája

Világhírű zongoraművésszel köszöntötték az időseket

Az Idősek világnapja alkalmából tartott rendezvényt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza nagytermében Dunaújváros önkormányzata szombaton este.

Balla Tibor

Fotó: Laczkó Izabella

Nem is akármilyen fellépővel, hiszen az esten Érdi Tamás Liszt Ferenc-díjas, Junior Prima díjas, Prima Primissima díjas zongoraművész koncertjét hallgathatta a közönség, aki eddig a világ 23 országában lépett már fel.

zongoraművész
A világhírű Érdi Tamás zongoraművésszel köszöntötték az időseket
Fotó: Laczkó Izabella

Az eseményen köszöntőt mondott Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, aki beszédében saját nagyszülei, dédszülei iránt érzett hálát említette meg többek között a tőlük kapott útravaló mellett, amiben ott volt a hazaszeretet, a család örömének, boldogságának fontossága is.

Fotó: Laczkó Izabella

Érdi Tamás nem először járt már Dunaújvárosban, nem csoda hát, hogy már csupán színpadra lépése is tapsorkánt váltott ki a sajnálatosan szerény számú közönségből. 

Fotó: Laczkó Izabella

Repertoárját Frédéric Chopin és Liszt Ferenc műveiből állította össze. Minden elhangzó mű előtt mind a szerzőről, mind a darabról elmondta a szükséges információkat, majd elképesztő érzékenységű játékával elkápráztatta a közönséget. Minden egyes zenemű elhangzását tapsvihar követte, a műsor végén pedig állva tapsolva ünnepelte a publikum. Ráadásként Bartók Béla Este a székelyeknél című kompozícióját játszotta el, de a közönség éhségét ez sem elégítette ki, még egy ráadást kierőszakoltak szűnni nem akaró tapsukkal, Claude Debussy Clair de lune című darabjával zárult az így egy óránál bőven hosszabbra nyúlt ünnepi műsor.

Fotó: Laczkó Izabella

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában