Szőnyegen

2024.05.06. 07:00

Kaszala Máté dobogója a korosztályos ob-n

A birkózók U13-as országos bajnokságát Budapesten az ESMTK sportcsarnokában rendezték meg, melyen a DKSE és fiókszakosztályai (Enying VSE, Gurics GYBDSE) is indultak.

Gallai Péter

Kaszala Máté a dobogó harmadik fokán fehér pólóban

Fotó: DKSE

Nem volt egyszerű dolga annak, aki pontszerző helyen szeretett volna végezni, mert a legtöbb súlycsoportban a tizenhat közé jutásért is selejtezőket kellett vívni. 

Tombor István vezetőedző szerint az erős mezőnyben Fekete Csanád és Czeiner Péter is közel állt ahhoz, hogy éremért birkózzon, de két győztes vigaszági mérkőzés után, a harmadikon sajnos vereséget szenvedtek és búcsúztak a viadaltól.

Androvics Márk győzelemmel kezdte a versenyt és került a legjobb nyolc közé, ott azonban vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes hazai versenyzőtől, így a vigaszágon folytathatta, ahol sikerült ismét nyerni, így birkózhatott a harmadik helyért. Nagy küzdelemben alulmaradt, de összességében jól birkózott egész nap, és amit tudott azt meg is tett, főleg, hogy egy év kihagyás után lépett ismét szőnyegre.

A legjobb teljesítményt Kaszala Máté mutatta be a 38 kilósok között.

Már az első fordulóban megizzadt, hogy bekerüljön a legjobb nyolc közé, az utolsó tíz másodpercben fordítva. A másodikban már felszabadultabb volt, sikerült is két szép négypontos dobással, technikai tussal nyernie. Az elődöntőben kikapott a későbbi bajnoktól, igy a bronzéremért birkózhatott. Itt tökéletesen felépített, tudatos versenyzéssel győzött.

32 kg-ban Rafael Krisztián, 50 kg-ban Pavelka Levente és +85 kg-ban Pudelka Viktor is az ötödik helyen végzett, nekik kevés hiányzott az éremszerzéshez. Utczay Krisztián (29 kg), Twardon Áron és Bányai Levente (32 kg), Kovács Nimród és Davlyatov Szafar (38 kg) helyezetlenül zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában