Jótékonykodás

2024.05.05. 12:00

Rekorddöntést várnak a szurkolóktól

A Magyarország-Kanada jégkorongmérkőzésen lehet macikat dobálni a jégre, az akció jótékonysági célt szolgál.

Agárdy Csaba

Fotó: shutterstock.com (illusztrácó)

Magyarországon is évek óta kedvelt az az Észak-Amerikából származó kezdeményezés, amelynek keretében plüssmacikat dobnak a jégre. Május 7-én, az MVM Dome-ban újra megtartja a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a hagyományos akcióját: ezúttal a Magyarország - Kanada meccsen az első harmad végét jelző duda megszólalásakor repülhetnek a pályára a plüssállatok. A cél, hogy megdőljön a magyar rekord, ami 6870 plüsst jelent. Az összegyűjtött figurákat a Szív Bajnokai Alapítvány juttatja el a gyermekkórházak kis betegeinek a

Legyél Te is szív bajnok

kampánya keretein belül. 

A kezdeményezés világszerte népszerű, évről évre több hokipályán tartanak hasonló akciókat. A világrekord a Hershey Bears AHL-csapat szurkolóié, akik idén januárban 74 599 plüsst gyűjtöttek össze.

Az MJSZ emellett jótékonysági néma licitet is szervez a Hokitavaszon.

 A magyar és a kanadai válogatott aláírt mezeire, korongokra és egyéb relikviákra lehet licitálni. 

A befolyt összegekből a szövetség partnere, a Szintlépés Alapítvány a Kuckó programján keresztül a gyermekotthonokat támogatja, sportfelszerelések vásárlásával!

 

Forrás: MJSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában