Birkózás

2024.06.28. 13:18

Pupp Viktória ötödik lett az Eb-n

Az U17-es birkózó Európa-bajnokságon éppen csak lemaradva a dobogóról, ötödik lett a DKSE sportolója, Pupp Viktória.

Gallai Péter

Pupp Viktória ötödik lett az U17-es Eb-n

Forrás: United World Wrestling

Huszonhét fiatalunk szerepel a vasárnapig zajló U17-es Európa-bajnokságon Szerbiában. Bácsi Péter, a Magyar Birkózók Szövetsége szakmai igazgatója előzetesen összességében két-három érmet és ugyanennyi pontszerző helyet remélt a versenyen.

A női mezőnyben volt érdekelt a 65 kilogrammos súlycsoportban Pupp Viktória, a DKSE U15-ös Európa-bajnoka megnyerte első, nyolcaddöntő mérkőzését. A szerb Szekulovics ellen tus győzelemmel nyitott. A folytatásban nem sikerült a súlycsoport elődöntőjébe jutnia, miután a függetlenként induló orosz Daria Frolova 8-0-ra legyőzte őt. Miután az orosz döntőbe került, így Pupp a vigaszágon folytathatta a versenyt.

Pupp aztán a vigaszág első találkozóján a grúz Csacsanidzét 9-0-nál tusolta, mindezt a bronzcsatában sajnos nem tudta már megismételni, őt fektette kétvállra a német Ayla Sahin, 3–1-es vereségével éppen csak lecsúszott a dobogóról, és ötödik lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában