DKKA: megkezdték

2024.07.23. 17:36

Hölgyek az új parkettán - képgalériával

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es női kézilabdacsapata tegnap megkezdte a felkészülését az ősszel kezdődő bajnoki szezonra. Bulath Anita szakmai igazgatótól megtudtuk, ez teljesen nem így van.

Agárdy Csaba

20240723_DKKA első edzése_Dunaújváros_LI_DH

Fotó: Laczkó Izabella

– A munka gyakorlatilag egész nyáron folyt, hiszen mindenkinek a szabadság alatt is, egyéni edzésterv alapján dolgozniuk kellett. A mai napon Horváth Tibor erőnléti edző a játékosok fizikai állapotának a felmérését végzi – tudtuk meg Bulath Anitától.
 

A szakmai igazgató elmondta, mindenki, kivéve a közelmúltban műtött lengyel légióst, elkezdte a munkát, méghozzá egy felújított pályatesten.

 A csarnok felújítása ugyan nem úgy alakult, ahogy azt évekkel ezelőtt gondoltuk volna, de azért lépésről lépésre halad. A tetőfelújítás után a beázások megszűntek, most pedig a parkettát cseréltük ki. Bulath Anita úgy fogalmazott, csúcsminőségen játszhatnak majd a hölgyek. Még egy festés, és az öltözőfelújítások vannak hátra, de a munkálatoktól zavartalanul tudnak készülni a lányok.
- A  felkészülési programunk kész. Minden héten lesz edzőmérkőzésünk, majd augusztusban egy cseh túrára is elutazunk – tájékoztatott Bulath Anita.
A szakmai igazgató arra a kérdésre, hogy milyen változást okozhat, hogy Gulyás Péter személyében Veszprémből egy férfi kézilabdában jártas edző érkezik a csapathoz, így válaszolt.
– A női kézilabda egyre jobban hasonlít a férfiakéra. Eddig is vettünk át tőlük sok dolgot. Gulyás Péter érkeztével még többet tanulhatunk a férfi kézilabdáról. 

Egy bizonyításra kész edzőt szerződtettünk, aki Dunaújvárosban szeretné megmutatni, hogy jó szakember.


Fontos kérdés még a DKKA-val kapcsolatban, hogy az akadémiák fiataljait mennyire veszik számításba.
- Most is hoztunk fel fiatalokat a felnőtt csapathoz, hoztunk vissza kölcsönadott kézilabdázókat. Most is figyeljük az utánpótlást, senkinek sem eresztjük el a kezét – fejezte be beszélgetésünket Bulath Anita.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában