Bejelentés

2024.07.05. 17:00

Lett csatár az Acélbikák legújabb igazolása

Újabb támadóval bővült a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kerete a 2024/2025-ös szezonra, amiről a klub hivatalos honlapja számolt be csütörtökön este.

Gallai Péter

Zohovs (balra) korábban már játszott a FEHA19 csapatában, most a francia Briancontól érkezik

Fotó: Le DL /Vincent Ollivier

Ezúttal a 26 esztendős lett Eriks Zohovs érkezését jelentették be, aki már korábban szerepelt a magyar bajnokságban. A lett válogatott center a Sagaban nevelkedett, de korán áthelyezte székhelyét az Egyesült Államokba. 2015-ben már a Boston Jr. Rangers-él karcolta a jeget, később megfordult a NAHL és a USHL bajnokságában. Egyetemi éveit a University of Alaska-Fairbanks intézményében töltötte és három éven át volt tagja a jegesmedvék NCAA keretének.

2022-ben húsz mérkőzés erejéig hazánkban is pályára lépett, miután a FEHA19 invitálta meg egy szerződéssel, de a szezon végeztével, hosszabbítás helyett egy francia másodosztályú csapat, a Cholet ajánlata mellett döntött. Dunaújvárosba az első ligás Brianconból érkezik,ahol Vas Márton volt az edzője. Zohovs a legutóbbi szezonjában 23 mérkőzésen szerepelt, ez idő alatt pedig tizenkét pontot szorgoskodott össze.

A Dunaújvárosi Acélbikák eddigi érkezői: Tóth Gergely, Sági Martin, Sági Máté, Ritter Zalán, Mazzag Dániel, Hári Norbert, Tyler Watkins, Jeff Faith, Eriks Zohovs.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában